Runtun hati netizen, anak berlari untuk lihat jenazah ibu selepas tiba di ‘airport’

Bagi mereka yang tinggal berjauhan dengan ibu bapa, setiap detik adalah berharga untuk melepaskan rindu buat kali terakhir sekiranya ditakdirkan orang tua pergi buat selama-lamanya.

Terbaru, satu video memaparkan seorang wanita berlari-lari ke arah jenazah ibunya Rohana Mohd Hatibe sebelum dikebumikan yang meninggal dunia dipercayai akibat serangan jantung, awal pagi Jumaat.

Video tersebut dikongsi seorang pengguna laman Facebook, Jasman Aman sehingga tular dengan menerima sebanyak 6,300 perkongsian dan hampir 1,000 komen netizen.

Pemergian di bulan suci Ramadan

Rakaman berdurasi seminit 25 saat itu memperlihatkan wanita berkenaan tiba di tanah perkuburan di Kampung Pasir Putih, Tawau sekali gus sempat menatap wajah jenazah ibunya sambil dilihat menangis dalam keadaan menggigil.

Teman bonda tak sihat…

Difahamkan, wanita itu sudah merancang untuk pulang ke kampung halaman dari Kuala Lumpur tetapi sudah ditakdirkan arwah ibunya dijemput Ilahi pada hari sama.

Akhirnya bonda ‘pergi’ 

“Kakaknya ni memang sudah rancang balik kampung hari ni (Jumaat). Tapi hari yang sama juga ibunya pergi dulu,” tulis Jasman dalam video tersebut.

Rata-rata netizen turut sama sebak dan tersentuh hati apabila melihat detik meruntun jiwa itu yang disifatkan sangat sukar untuk diterima sekiranya mereka berada dalam situasi wanita berkenaan.

Malah, orang ramai juga mengambil kesempatan untuk mengucapkan takziah dan berharap agar ahli keluarga Allahyarham tabah menerima pemergian insan tercinta.

Semoga keluarga tabah

Sedihnya… salam takziah

Sumber: Facebook Jasman Aman & Ina Haslina Muhammad Yunus

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*