Rumah Tokwan Terb4kar, Hafiz Mahamad Bantu Bina Rumah Baru, Beli Motor Baru

Siapa yang tak kenal dengan influencer pemurah Hafiz Mahamad yang banyak membantu orang ramai yang dalam kesusahan. Bermacam kisah yang dikongsikan memberi inspirasi kepada semua disebalik kerja-kerja murni yang dilakukan.

Terbaru, Hafiz dikatakan ke Kedah untuk bertemu dengan Tokwan yang baru keh1langan rumah akibat daripada kebak4ran yang berlaku baru-baru ini. Ini yang dititipkan Hafiz Mahamad di laman media sosialnya.

Harini saya ke Kedah untuk lihat tokwan & keluarga yg rumahnya terb4kar.

Sedih dengar cerita mereka, motor 2 biji habis & barang barang dalam rumah semua habis. Paling sed1h, duit tokwan hasil dari padi baru je dapat pun habis terb4kar.

Harini saya cuba bantu mereka untuk bina sebiji rumah yg baru atas tanah yg sama. Alhamdulilah cukup semuanya cost yg diperlukan setakat ini.

Saya belikan motor untuk Anak bongsu tokwan, sebab motor yg biasa dia hantar anak anak pergi sekolah dah terb4kar juga.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hafiz Mahamad (@hafizmahamad)

Walaupun rumah terb4kar, tokwan setiap hari datang rumah tu pukul 8malam – 11malam. Dia tak sayang rumah tu, dia rindu kenangan yg ada bersama arw4h isteri dalam rumah tu.

Mereka tak henti ucap terima kasih, Alhamdulilah walaupun saya baru kenal mereka dari ujian ni. Mereka ada lah sahabat sahabat saya.

Antara komen wrganet:

Ada sedikit bahagian dari perniagaan saya & sahabat sahabat saya semua. Saya kongsikan pada sahabat kita yg memerlukan, kamu semua sahabat saya. Terima Kasih, saya sayang awak semua. ❤️

M4ngsa rumah terbak4r terima bantuan khas Pemuda PAS Negeri Kedah

Sementara itu, Dewan Pemuda PAS Negeri Kedah juga turut sama menganjurkan satu lawatan khas ke sebuah rumah di kampung Sungai Lentang, Yan, Kedah.

Naib Ketua Pemuda DPPNK, Ustaz Aizat Zakaria Telah Mengetuai Rombongan Lawatan Tersebut, Bertujuan Untuk Melihat Sendiri Kerosakan Yang Berlaku Kepada Rumah Saudara Tolib Yang Berumur 84 Tahun Itu.

“Kami Dikhabarkan Bahawa Rumah Beliau Telah Terb4kar Dalam Beberapa Hari Yang Lalu,

“Tiupan Angin Timur Yang Kuat Bersama Bahang Kepanasan Telah Mencetvskan Api Yang Telah Membaham Rumah Ini,

“Kami Berharap Sumbangan Ini Dapat Meringankan Sedikit Beban Beliau Sekeluarga”, Ujar Naib Ketua Pemuda DDPNK Ketika Ditemu Bual Selepas Lawatan Itu.

Ahli Dari NGO Aman Care Dan Faizin Care Juga Turut Mengikut Ke Lawatan Ini Bagi Memberi Semangat Kepada Saudara Tolib Dan Keluarga.

Sumber: Instagram Hafiz Mahamad

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*