Remaja paksa netizen tidur hilang 500k pengikut, akaun TikTok kena ‘banned’

Sebelum ini, tular video TikTok ‘tak tidur lagi’ di media sosial yang dilakukan seorang remaja lelaki dengan perwatakan comel dan manja sehingga mengundang rasa meluat segelintir netizen.

Namun siapa sangka, akaun TikTok milik remaja berkenaan yang dikenali sebagai Hafiy sudah terkena ‘banned’ sehingga kehilangan 500,000 pengikut dalam sekelip mata dipercayai hasil ‘report’ oleh orang ramai.

Perkara tersebut diberitahu remaja berusia 17 tahun itu yang seolah-olah kecewa sekali gus terpaksa bermula dari awal kembali dengan mencipta akaun yang baru.

Kenapa korang ‘report’ TikTok Hafiy?

“Terima kasih untuk 500k pengikut sebelum ni, mungkin rezeki akaun ni akan jadi sejuta pengikut pula,” tulisnya ringkas.

Terima kasih ‘haters’ 

@hafiyemok_🤍🤍♬ suara asli – 𝙷 𝚊 𝚏 𝚒 𝚢

Kasihan dengan nasib Hafiy, seorang pemuda tampil mempersoalkan tahap penilaian pihak TikTok dalam mengambil tindakan berdasarkan ‘report’ daripada orang ramai.

Menurut Badri Zain, remaja itu hanya menghasilkan video ‘cringe’ yang sesuai untuk ditonton oleh semua orang dan bukan mempunyai unsur keganasan, seksualiti dan sebagainya yang melanggar terma platform tersebut.

Aku tak faham la!

@badraculazain#stitch with @𝙷 𝚊 𝚏 𝚒 𝚢 serious shit♬ original sound – BADRI ZAIN

@badraculazain#stitch with @𝙷 𝚊 𝚏 𝚒 𝚢 serious shit

♬ original sound – BADRI ZAIN

Bagaimanapun, ramai yang bersimpati dengan Hafiy turut memberikan kata semangat selain berjanji akan menyokong usahanya dalam membuat rakyat Malaysia ceria dan terhibur dikala pandemik Covid-19 ini.

Terdahulu, video Hafiy yang tampil dengan bantal Mickey Mouse sambil meminta penonton segera ‘masuk tidur’ mendapat pelbagai reaksi rata-rata tidak boleh menerima aksi manja dilakukan oleh remaja berkenaan.

Sumber: TikTok hafiyemok_ & Badri Zain

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*