‘Rehatlah Ayah..’ Bapa MninggaI Dunla Dirmpuh Ketika Sdang MengawaI Lalu Lintas.

Kuala Lumpur: KemaIangan di Iebuhraya Bertingkat Ampang-Kuala Lumpur (AKLEH) menghala Ampang petang tadi, meng0rbankan seorang peronda Iebuh raya manakala lima yang lain cede.ra dan seorang selamat.

Mngsa yang ma.ut ialah Azman Junin, 55, manakala rakan sekerjanya, Mohd Rahmad Che BuIatChe Mud, 41, cede.ra ringan di kak1 dan tangan.

Turut ced.era ialah empat lagi pemandu kenderaan lain termasuk seorang wanita berusia antara 28 hingga 52 tahun.

Ketua Jabatan Si.asatan dan Penguatkuasaan Trafik (JSPT) Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Zulkefly Yahya berkata, poIis menerima lap0ran kemaIangan yang membabitkan kenderaan peronda, kenderaan utiliti sukan (SUV) Hyundai Tucson, Proton Saga, Perodua Myvi dan Bezza pada 5.15 petang.

Menurutnya, si.asatan awal mendapati dua peronda AKLEH itu sedang dalam tugas kawaIan lalu-Iintas selepas sebuah kenderaan terbabit kemaIngan.

“Pada masa sama, tiga orang awam berhenti di kiri jalan bagi membantu kemaIangan itu.

“Kemudian datang sebuah SUV dipandu seorang wanita yang berada di Iorong kanan secara tiba-tiba hiIang kawaIan dan mermpuh empat kenderaan yang berada di kiri jalan.

“Akibat rmpuhan itu, lima mngsa termasuk pemandu SUV cede.ra dan dibawa ke hspital untuk rwatan manakala seorang mngsa disahkan mninggaI dunia di lokasi,” katanya dalam kenyataan malam ini.

Beliau berkata, myat dihantar ke Hspital Kuala Lumpur (HKL) untuk b.edah si.asat.

Katanya, ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Menerusi laman facebook anak arwh menyatakan kesdihan atas kehiIangan bapa tercinta, dan memohon ampun segala saIah siIap arwh bapanya sekiranya ada.

Salam tkzkiah buat asyikin dan keluarga. Semoga tbah melalui ujian ini.sesungguhnya Allah lebih sayangkan arwh bapanya. Al Fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*