K0nstabel mavt tert3mbak Ray4 tahvn n1 rvmah m4k t4k dap4t, rum4h mertva pvn t4k dap4t

B3rita t3ntang kej4dian seorang anggota p0lis berpangkat konstabel men1ngg4l dunia dip3rcaya.i kerana tert3mbak oleh rakan sendri di rumah sewa semalam benar-benar mengejutkan.

Mangsa, Norhalim Tumiran, 25, baru bertugas di Unit Ronda Bermotorsikal (URB) Jabatan Pencegahan J3nayah dan Keselamatan Komuniti (JPJKK) Ibu Pejabat Polis Daerah Sibu kurang dari sebulan sebelum kejadian yang meragvt nyaw4nya itu.

Luahan terakhir di status FB

M4ngsa yang berasal dari Pahang telah meninggalkan seorag isteri dan seorang anak kecil berusia lebih setahun.

Apa yang menyentuh hati adalah status terakhirnya di Facebook apabila memaklumkan tahun ini tidak dapat beraya bersama keluarga, baik di rumah keluarga sendiri mahupun keluarga mertua kerana tugas.

Baru sambut anniversary

Mangsa yang sudah dua tahun mendirikan rumah tangga juga baru sahaja menyambut hari ulang tahun perkahwinan pada pertengahan April lalu.

Rupanya dua2 tempat tak dapat beraya

Melihat dari status terakhir m4ngsa, ramai warganet mulai memenuhi ruangan komen dengan mengucapkan t4kziah kepada seluruh ahli keluarga anggota polis berpangkat kostabel itu.

Masing-masing meluahkan rasa sedih apabila mengenangkan pem3rgiannya yang jauh dari keluarga dan dihujung Ramadan ini. Mereka juga sempat memanjatkan doa berharap agar r0h allahyarham ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

Sumber: Nor Halim

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*