Ramai yang risau lihat Myvi habis H4ncur, pemandu sendiri Tidak percaya Boleh terselamat

Semalam, tular posting di media sosial memaparkan sebuah kereta Perodua Myvi remuk selepas terbabit dalam kemalangan membabitkan tujuh kenderaan sebelum susur keluar ke Plaza Tol Rawang.

Melihat keadaan ‘ngeri’ kereta tersebut, rata-rata warganet mengagumi kebesaran Allah SWT setelah mengetahui bahawa mangsa yang juga pemandu wanita terselamat daripada insiden berkenaan.

Menerusi ruangan komen, terdapat segelintir netizen tertanya-tanya apakah amalan dilakukan mangsa yang masih dilindungi Allah SWT walaupun kereta miliknya ‘hancur berkecai’.

Kereta ‘total lost’, apa amalan dia?

Tengok keadaan kereta, nampak takde harapan

Kereta remuk teruk, tapi Allah lindungi dia…

Tapi alhamdulillah, mangsa hanya cedera ringan…

Sebenarnya, wanita tersebut Nabila Mohamed juga tidak menyangka bahawa dirinya masih diberikan ‘peluang kedua’ apabila terselamat daripada nahas terbabit.

Kenyataan tersebut ditulis ketika membalas ucapan selamat daripada seorang kenalan yang mendoakan agar wanita berusia 31 tahun kembali pulih seperti biasa.

Cepat sembuh Bella

Terima kasih. Saya macam tak percaya saya boleh selamat tengok pada kereta (remuk). Tuhan lindungi. Alhamdulillah syukur,” tulis Nabila.

Selain itu, sepupunya Mat Qem turut memuat naik beberapa keping gambar ketika menjenguk kereta mangsa disebuah bengkel bagi mengambil barang berharga.

Rakan Twitter juga bersyukur

Alhamdulillah..

Terdahulu, kemalangan dipercayai berpunca daripada sebuah treler yang hilang kawalan sebelum terbabas dan melanggar beberapa kenderaan. Namun, pemandu dan penumpang semua kenderaan dilaporkan terselamat.

Sumber: Facebook , Twitter

 

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*