R3bah Secara Tiba2, Lelaki Mninggal Dunia Ketika Khusyuk Imamkan Solat Tarawih

Sesungguhnya sebagai umat Islam, sudah tentu setiap dari kita menginginkan pengakhiran yang baik atau husnul khatimah saat dijemput bertemu Allah SWT di negeri abadi. Begitulah seperti kisah seorang lelaki Indonesia ini.

Baru-baru ini media melaporkan seorang lelaki meninggal dunia ketika sedang mengimamkan solat tarawih di sebuah masjid Surabaya, Indonesia.

Berita tersebut disampaikan oleh akaun Instagram @generasi_muda_nu_official menerusi sekeping gambar beserta kapsyen menerangkan perihal kejadian.

Jasad terbujur kaku di ruang solat

Dalam gambar itu, dilihat lelaki berkenaan sedang terbaring sambil memakai kemeja batik berlengan panjang dan kain pelekat berwarna hijau. Tangannya pula dilihat berada di atas perut seakan masih menunaikan solat.

Difahamkan lagi menurut saksi, lelaki bernama Chadisin itu dikatakan rebah secara tiba-tiba ketika mengimamkan solat Tarawih.

Memetik laporan Tribunnews, para jemaah cuba memberi bantuan pernafasan kepada lelaki tersebut namun tidak berjaya dan Chadisin disahkan meninggal dunia tidak lama selepas itu

“Innalillahi wa inna ilaihi roji’un. Keluarga Besar Generasi Muda NU turut berduka atas wafatnya Sahabat Ustadz Chadisin ketika beliau menjadi imam solat Tarawih. Husnul Khatimah. Al-Fatihah,” tulis akaun itu di ruangan kapsyen.

Semoga husnul khatimah

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan agar Chadisin ditempatkan dalam kalangan orang beriman kerana meninggal dunia ketika sedang mengimamkan solat.

Sumber: Tribun News, Instagram generasi_muda_nu_official

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*