Que Haidar tergamam, dapat berita pemergian Mamat Khalid ketika live di TikTok

Pemergian pengarah terkenal, Mamat Khalid pada awal pagi tadi sememangnya satu berita yang sangat mengejutkan ramai. Beliau yang sudah mengarahkan banyak filem-filem box office telah membuka jalan buat ramai artis menapak di dalam industri seni sehingga kini berjaya dalam bidang yang diceburi.

Antara pelakon yang pernah membintangi filem Allahyarham adalah aktor hebat, Que Haidar apabila memegang watak sebagai Amy Mat Piah dalam filem Rock sehingga menjulang namanya.

Tiba-tiba terima banyak komen Al-Fatihah

Berita pemergian Allahyarham Mamat Khalid telah diketahui oleh Que ketika dia sedang membuat live di aplikasi TikTok selepas warganet mengucapkan salam takziah dan Al-Fatihah di ruangan komen sehingga pelakon itu bingung.

Video yang telah dirakam dan dimuat naik kembali oleh seorang pengguna TikTok bernama arifeddy jelas memperlihatkan reaksi Que yang terkejut dengan khabar yang baru sahaja diterima.

@arifeddy Que haidar dapat tahu ketika sedang live #Alfatihah #MamatKhalid ♬ original sound – Arif Eddy

Terus matikan live dan cari kepastian

Aktor tersebut dengan serta merta meminta untuk mengundur diri dan menghentikan live TikTok itu bagi mendapatkan kepastian berkenaan kesahihan berita yang baru sahaja didengari olehnya.

Tak lama selepas itu, Que Haidar telah memuat naik gambar bersama pengarah tersoroh berkenaan dengan kapysen ringkas memaklumkan berasa terkejut dengan apa yang baru sahaja diterima.

Terkejut dan sangat sedih

Que Haidar telah menzahirkan rasa dukacita dan berkongsi cerita bahawa Allahyarham adalah insan terawal yang mengesan bakat seninya dengan menawarkan berlakon dalam filem arahan Rock, Rock oo dan Zombi Kampung Pisang.

@quehaidarAntara director terawal mengesan bakat saya. Bermula dgn 1 commercial Putrajaya, seterusnya menghadiahkan saya Amy Mat Piah juga Deris, Al fatihah 💔♬ Kali Terakhir Kulihat Wajahmu – Uji Rashid

Allahyarham Mamat Khalid atau Mohamad Mohamad Khalid telah rebah pengsan di restoran miliknya di Tanjung Malim sebelum meninggal dunia di dalam ambulans ketika dibawa ke Hospital Slim River.

Beliau telah meninggalkan seorang balu dengan 5 orang anak pada usia 58 tahun

Sumber: TikTok arifeddy , quehaidar, Instagram thehaidar

 

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*