Puluhan Tahun Duduk Rumah Flat, lbu Hampir Pngsan Terh4ru Anak Hadiahkan Banglo

Setiap anak pasti berkeinginan untuk membahagia orang tua yang sudah berk0rban membesarkan kita. Walaupun apa yang kita beri tidak setimpal dengan penat lelah mereka, namun ia sedikit sebanyak mampu menggembirakan sosok tua itu.

Jadi, menerusi perk0ngsian seorang usahawan kosmetik dikenali sebagai Juzailah Shariff, dia telah berkongsi video reaksi ibunya apabila dihadiahkan sebuah rumah banglo di kawasan elit selepas puluhan tahun tinggal di rumah flat.

Balas jasa ibu besarkan 4 beradik

Menurut Juzailah, ibunya yang juga seorang ibu tunggaI telah membesarkan mereka empat beradik dengan kudratnya dari mereka kecil sehingga sudah berjaya.

Jadi, kejvtan tersebut sebagai satu bentuk penghargaan buat ratu hati mereka selepas empat tahun membina empayar perniagaan.

Ibu terkjut sampai hampir p1tam

Walau bagaimanapun, ketika ibu mereka masuk ke dalam rumah baru, suasana sedikit p4nik apabila wanita itu tiba-tiba r3bah. Apa yang lebih membimbangkan adalah ibu Juzailah menghidap peny4kit jntung.

Walau bagaimanapun, setelah berehat sebentar dia kembali puIih dan menyatakan sangat bersyukur kerana tidak sangka Allah memberikan anak-anaknya rezeki yang luas sehingga dapat membeli rumah yang selesa untuk mereka sekeluarga.

“Bila ummi dah stabil sikit petang tu, saya tanya kenapa ummi sampai nak reb4h Iemah tadi?

Ummi jawab “bersyukur sgt pada Allah macam tak percaya Allah SWT bagi rezeki dkt anak-anak ummi, dpt menumpang hidup duduk rumah selesa” ujarnya.

Sama2 nangis t0nton video ni

Sehubungan perk0ngsian tersebut, ramai yang tersntuh hati menonton video yang berdurasi dua minit enam saat itu di Instagram Juzailah Shariff kerana dapat merasai betapa bersyukurnya seorang ibu apabila dihargai oleh anak-anak.

Mereka juga berharap agar dapat melakukan perkara sama seperti usahawan tersebut dan sama-sama berdoa agar terus dimurahkan rezeki oleh Allah S.W.T.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Juzailah Shariff (@juzailahshariff)

Kredit: omm 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*