Pulau Termiskin Di Malaysia. Atuk Saakit, Anak Kecil Ceria Tak Terkata Terima Bantuan.

Perintah Kawalan Perg3rakan (PKP) untuk menangani w4bak C0vid-19 masih berlaku di Sabah. Ketika ini sememangnya ramai dalam kalangan golongan berpendapatan rendah dan sederhana mulai terkesan dengan situasi yang berlaku.

Jadi, sumbangan dan juga bantuan daripada mana-mana pihak sangatlah dih4rapkan buat mereka meneruskan kehidupan seharian.

Namun, ada segelintir daripadanya yang mengalami kesukaran untuk mendapatkan bantuan berikutan lokasi mereka yang jauh di pedalaman.

Dalam satu posting di Fesbuk, individu ini berkongsi kisah seorang kakak-kanak yang terpaksa berjalan kaki demi mendapatkan sedikit bantuan daripada pihak sukarelawan yang datang ke kampungnya.

Difahamkan, kanak-kanak itu tinggal bersama datuknya yang sedang s4kit di Pulau Banggi iaitu pulau termiskin di Sabah.

Apabila menerima bantuan berupa makanan harian daripada wakil suk4relawan, Da’i Syazwan, wajah suram kanak-kanak itu bertukar ceria sebelum meminta izin untuk beredar.

Kisah yang dikongsikan Aisyah Abdul Halim di Fesbuk miliknya telah meruntun hati netizen sehingga ia dikongsi lebih 7,000 kali.

cara mohon tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Cara Mohon.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*