akh1rnya isteri hamll anak pertama, Suami minta kucing berd0a

TIDAK dinafikan anak pelengkap ikatan perkahwinan namun bukan semua pasangan yang berkahwin dimurahkan rezeki dengan kehadiran cahaya mata.

Jika minggu lalu kisah seorang pemuda beri kucing makan dik3jutkan dengan tawaran pekerjaan, minggu ini kisah seorang wanita dikurniakan zur1at pula kerana perbuatan sama dan ia menghangatkan timeline media sosial.

Tampil berkongsi detik indah itu, wanita menggunakan Tweethandle heerawahab atau nama sebenarnya Nurul Thahira Abd Wahab memaklumkan dia berjaya hamil selepas sebulan memelihara haiwan itu.

“Saya dan suami sudah dua tahun berkahwin namun belum dikurniakan zur1at. Sebelum ini saya pernah ham1l tapi kegvgvran.

Heera dan suaminya Shidee memelihara seekor kucing berwarna hitam diberi nama Le Que.

“Akibat terlalu sunyi, saya dan suami bersepakat untuk bela kucing dan kami beli daripada salah seorang rakan kami.

“Alhamdulillah, sebulan selepas itu saya disahkan mengandung, ujarnya ketika dihubungi mStar Online pada Isnin.

Menurut wanita berusia 24 tahun ini, pelbagai usaha dan kaedah telah dilakukan untuk mendapatkan zur1at termasuk mencuba perubatan secara tradisional namun ia tidak berhasil.

“Sebutlah apa sahaja, semuanya sudah kami lakukan. Saya ada berjumpa doktor ambil ubat kuatkan rah1m, malah berurut pun kami buat sehingga terp4ksa berulang-alik dari Pulau Pinang ke Kedah, namun tak berjaya.

“Saya dan suami juga cuba ubah cara kehidupan. Kami berhenti ambil minuman berkafein, makan makanan yang sihat, makan vitamin, tapi semua seperti tidak menjadi.

“Benarlah kata orang, kalau bela kucing rezeki semakin bertambah dan ia memang terbukti,” katanya yang tinggal di Gelugor, Pulau Pinang.

Bercerita lanjut, Thahira atau lebih mesra disapa Herra yang kini sudah 11 minggu ham1l memberitahu suaminya, Mohd Shidee Jahli, 31, seorang yang penyayang dan sangat sukakan kucing.

“Setiap kali ke kedai makan, dia mesti akan order ikan untuk diberi pada kucing.

“Even dalam bakul motor, kereta dia akan ada bekalan makanan untuk diberi pada kucing.

“Setiap kali beri makan pada kucing, suami akan cakap dengan kucing minta doakan supaya kami juga dikurniakan zuriat. Memang itulah satu-satunya perkara dia akan kata pada kucing,” ujarnya yang tidak menyangka perkongsian itu akan menjadi vir4l.

Heera memberitahu suaminya, Shidee seorang yang penyayang dan pencinta haiwan.

Menurut anak jati Pokok Sena, Kedah ini lagi, beberapa individu lain turut tampil berkongsi nasib sama dengannya.

“Selepas share pengalaman itu ramai pula yang tampil berkongsi masalah. Ada yang sudah 11 tahun kahwin tetapi tidak dikurniakan cahaya mata,” katanya.

Selain itu Heera mendedahkan dia pernah mengalami kemurungan gara-gara terlalu inginkan zur1at sehingga terpaksa menjalani beberapa sesi terapi.

“Rakan-rakan yang berkahwin masing-masing dah ada anak dan besar. Kita dekat sini terasa apabila orang tanya bila nak ada anak, tak teringin ke nak ada anak.

“Saya asyik menang1s sehingga tak lalu makan. Sampai satu tahap saya berasa amat tertekan dan berputus asa. Kalau berjalan ke mall dan lalu depan kedai babysaya akan rasa terlampau s3dih. Dah macam tak betul.

“Sehingga saya tidak mahu berjumpa dengan sesiapa dan memilih untuk menjauhkan diri, ujarnya.

Heera memberitahu dia tidak percaya dan terpaksa melakukan sehingga lima kali ujian keh4milan.

Heera bagaimanapun menasihati wanita khusunya mereka yang belum dikurniakan zur1at untuk tidak tertekan dan berputus asa dan sentiasa percaya akan dikurniakan ganjaran jika berbakti sesama makhluk tuhan.

“Saya tak sangka akhirnya saya meng4ndung kerana sebelum ini setiap kali lewat datang bulan saya teruja buat ujian keham1lan namun keputusannya selalu menghampakan.

“Tapi kali ini suami perasan kelakuan saya berbeza. Saya sering mengadu ubat gigi tak sedap, dah expired ke?

“Kemudian dia suruh saya buat ujian keham1lan dan betul saya meng4ndvng. Saya buat ujian itu sehingga lima kali sebab saya betul-betul tak sangka.

“Yang penting kita usaha, selebihnya berserah kepada Allah, ujarnya.

Pada 7 Februari lalu mStar Online ada menyiarkan kisah pemuda berusia 22 tahun iaitu Mihd. Fikri Iman Ridwan yang dua bulan menganggur mendapat tawaran kerja sehari selepas dia memberi makanan kepada beberapa ekor kucing.

Perkongsian kisah itu mendapat respons positif daripada orang ramai yang berpendapat ia merupakan ganjaran Allah kerana berbuat baik terhadap haiwan terutamanya kucing, haiwan kesayangan Nabi Muhammad SAW.

Sumber : cempedakcheese

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*