Ucap syahadah secara ‘online’, PU Azman bantu pemuda peluk agama Islam

Umum sedia maklum bahawa pendakwah selebriti PU Azman atau nama sebenarnya, Azman Syah Alias sering berkongsi ilmu di medoa sosialnya terutamanya untuk golongan muda.

Pendekatan santai dan menghiburkan ketika berinteraksi dengan warganet membuatkan dia sering menjadi rujukan anak-anak muda khususnya dalam bertanyakan sesuatu berkaitan isu agama.
Bantu pemuda minat agama Islam

Menerusi perkongsian PU Azman di Instagramnya sebentar tadi, dia telah memuat naik satu video seorang pemuda mengikutnya melafazkan kalimah syahadah untuk bergelar seorang Muslim.

Mengucap syahadah secara online

Dalam video tersebut, PU Azman menzahirkan rasa syukur kerana seorang lagi insan bergelar saudara baru apabila hatinya terbuka untuk memeluk agama Islam.

Dalam perkongsian pendakwah yang mesra disapa Cik Man ini, dia memaklumkan mengenali pemuda tersebut menerusi Instagram. Mereka pernah beberapa kali bercadang untuk bertemu, namun hasrat tersebut belum kesampaikan memandangkan ada kekangan pandemik.

Sudah lama nak bertemu tapi tak kesampaian lagi

Jadi, bagi melunaskan hasrat pemuda berasa dari Johor Bahru itu, mereka telah berinteraksi mengunakan teknologi sahaja dan pemuda tersebut melafazkan syahadah secara online.

Cik Man turut berharap agar orang ramai dapat mendoakan pemuda tersebut terus istiqomah dan kita seua terus ditetapkan iman dalam diri masing-masing.

Masya Allah, Alhamdulillah

Susulan daripada perkongsian tersebut, rata-rata warganet teah meninggalkan komen dengan mengucapkan tahniah diatas pengislaman pemuda terbabit.

Mereka juga turut menitipkan doa supaya pemuda itu terus istiqomah dan menjadi seorang muslim yang baik untuk masa-masa akan datang.

Lamcar je bacaan dia

Manis senyuman lepas ucap kalimah syahadah

Semoga kehidupannya terus dilimpahi rahmat

Sumber: puazmanofficial

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*