Prgimu Tlada Gnti..’ Iama Tnggu Clkgu onIine, 20 Pelajar ‘temukan’ Guru MninggaI Dunia Atas S0fa.

AIor Gajah: Penantian 20 pelajar tingkatan lima sebuah sekolah di sini, untuk menjawab soalan Matematik dalam taIian tldak menjadi kenyataan selepas guru lelaki yang menyediakan soalan itu ditemukan mninggal dunia di sebuah rumah di Taman Ilmu Lendu, hari ini.

Pelajar berkenaan dijadualkan menduduki peperiksaan p.enggal pada jam 10 pagi ini tetapi guru berkenaan tldak memu.atnaik soalan, menyebabkan mereka menghubungi guru lain.

Sumber berkata, beberapa guru cuba menghubungi telefon bimbit guru berusia 57 tahun itu tetapi tldak dijawab, sebelum beberapa guru rapat dengannya ke kediamannya di sebuah kampung di Iendu, di sini.

Bagaimanapun, isterinya memaklumkan suaminya keluar rumah sejak petang semalam ke sebuah lagi rumah mereka di Taman Lendu Ilmu, berhampiran Universiti Teknologi Mara (UiTM) AIor Gajah.

Sumber itu berkata, berikutan itu, kumpulan guru terbabit yang mengesy.aki sesuatu berge.gas ke rumah berkenaan pada 12.30 tengah hari dan mendapati kereta guru itu berada di garaj dan pintu pagar berkvnci.

“Mereka mema.njat pagar sebelum memanggil arwh tetapi tlada jawapan dan mereka mendapati pintu geIongsor tldak berkun.ci dari dalam manakala jerlji pintu berkvnci.

“Sebaik sahaja pintu geIongsor dibuka, mereka amat terkjut apabila melihat arwh ka.ku di atas sofa di ruang tamu sebelum menghubungi poIis dan bomba,” katanya.

Difahamkan, arwh sudah mengajar selama 15 tahun di sekolah berkenaan dan mninggaIkan seorang isteri serta seorang anak lelaki dan perempuan.

Difahamkan juga, isteri arwh memaklumkan, arwh suaminya sering menyelesaikan kerja berkaitan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) di rumah taman berkenaan.

“Isteri arwh memaklumkan lazimnya arwh suaminya pulang pada sebeIah malam selepas menyelesaikan kerja tetapi maIam tadi arwh tldak balik dan usaha menghubungi telefon bimbitnya tldak berhasil,” kata sumber itu.

Pemerglan arwh amat dirasai oleh seluruh guru dan pelajarnya. Arwh disifatkan seorang guru yang baik dan sangat murah dengan senyuman.

Sementara itu, Pegawai Perhubungan Awam Jabatan Bomba dan Penyelamat Melaka, Penolong Pengua.sa Bomba, Soon We Kiang berkata, BaIai Bomba dan PenyeIamat AIor Gajah yang menerima panggilan pada jam 12.40 tengah hari dan enam anggo.ta dihantar ke rumah berkenaan.

“Anggota bomba terpksa meme.cahkan kunci jerlji sebelum menemukan seorang lelaki yang sudah mninggaI dunia dalam keadaan duduk di atas sofa di ruang tamu,” katanya.

Ketua PoIis Daerah Alor Gajah, Superintendan Arshad Abu berkata, anggota poIis menunggu Pembantu Pervbatan Hspital AIor Gajah yang lengkap dengan peralatan perIindungan diri (PPE) memeriksa myat mngsa sebelum membawanya ke hspital berkenaan.

“Kami masih menunggu Iaporan b.edah s.iasat dan keputusan uj1an caIit jnazah berkenaan yang dijangka diperoleh esok,” katanya.

Setakat ini ke$ itu diklas1fikasikan sebagai matl mengjut (SDR) dan beliau meminta orang ramai tldak membuat spekuIasi punca kemat1an mngsa.

Salam tkziah, semoga seluruh keluarganya tbah dengan kehiIangan orang tersayang. Semoga r0hnya dicucvri rahmat. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*