Pngarah Jbtn Ksihtn MP Sepang, En.Kuzaini Smpat Uru$ 19 Jnzah C0VlD19 Sblum Dijmput IIahi.

Cyberjaya: Pengarah Jabatan Kesihatan dan Persekitaran Majlis Perbandaran Sepang (MPSepang) yang juga pegawai khas yang mengendalikan Pengurusan Jnazah C0vld-19 Berpvsat di Tanah Perkburan Islam Raudhatul Baqi’, Cyberjaya 10, mninggal dunia di Hspital Putrajaya, hari ini.

Kuzaini Hamidon, 47, dimasukkan ke hspital selepas re.bah di kediamannya di Puchong Perdana semalam dan disahkan mninggal dunia pada 2.45 pagi tadi ketika menerima rwatan.

Allahyrham yang mula bertugas di MPSepang sejak 2012 dan mninggalkan isteri, Nor Azean Ahmad, 44, dan tiga anak.

Menurut sumber, arwh mninggal dunia disebabkan kegagaIan fungsi 0rgan.

Jnazah akan dibawa ke Masjid Assalam Puchong Perdana dan dikebvmikan di Tanah Perkburan USJ 22, Subang Jaya selepas semua pr0ses pengurusan dan dokumentasi selesai.

Sementara itu, Yang Di Pertua MPSepang, Datuk Abd Hamid Hussain berkata, Allahyrham seorang pegawai yang berdedikasi dan komited dengan kerjanya.

Menurutnya, sebelum ini Allahyrham diberikan tugas khas untuk mengendalikan Pengurusan Jnazah C0vls-19 Berpvsat di Tanah Perkburan Islam Raudhatul Baqi’ membabitkan jnazah peskit C0vld-19 Hspital Kajang, Hspital Serdang dan Hspital Pengajar Universiti Putra Malaysia (HPUPM).

Katanya, sejak diberikan tugas khas itu, Allahyrham sempat menguruskan 19 jnazah bermula Sabtu lalu.

“Tanah Perkburan Islam Raudhatul Baqi’ menjadi tanah perkburan ketiga di Selangor bagi menguruskan pengebvmian jnazah pesaklt C0vld-19.

“Pemerg1an Kuzaini adalah satu kehiIangan besar kepada MPSepang dan seluruh warga pihak berku.asa tempatan (PBT) ini,” katanya.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*