Pmergian PiIu 5 Beranak..’ Suami lsteri Dan 3 Ank Tmsuk Bay1 MninggaI Kreta Btmbung TreIer.

Pmergian PiIu 5 Beranak..’ Suami lsteri Dan 3 Ank Tmsuk Bay1 MninggaI Kreta Btmbung TreIer.

KUANTAN – Lima sekeluarga m.aut dalam kejadian kemaIangan nge.ri melibatkan sebuah kereta dengan sebuah lori treIer di Kilometer 36 Jalan Kuantan-Segamat di sini hari ini.

Kejadian kira-kira pukul 3.20 petang itu, mngsa yang ma.ut terdiri daripada seorang lelaki dewasa, seorang perempuan dewasa, dua kanak-kanak perempuan serta seorang b.ayi.

KemaIangan dipercayai berlaku apabila pemandu kereta terbabit yang datang dari arah Muadzam Shah memasuki laluan treIer yang berada di laluan bertntangan.

Bagaimanapun pemandu lori itu cuba mengeIak ke kiri jalan, namun kerana jarak terlalu dekat telah meIaggar di bahagian hadapan kereta terbabit.

“Berdasarkan dokumen pengenalan diri ditemukan, semua mngsa berasal dari Simpang Empat, Semanggol, Perak. Pemandu dan kelindan treIer yang terbabit dalam kejadian itu tidak mengalami kecede.raan.

Wan Mohd. Zahari berkata, akibat kemaIangan itu, pemandu dan semua penumpang kereta disahkan meninggal dunia di tempat kejadian.

Penolong Pengarah Operasi Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Pahang, Ismail Abdul Ghani berkata, bomba yang bergeg.as ke tempat kejadian mendapati lima mngsa terseplt di dalam kereta.

“Kesemua lima mngsa yang menaiki kereta mninggaI dunia manakala dua lelaki dewasa menaiki lori treIer selamat,”katanya.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber: KOSMO! ONLINE

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*