Abah adalah Contoh tauladan yang baik, Ustaz k0ngsi PM-8 tekun belajar al-Quran.

Abah adalah Contoh tauladan yang baik, Ustaz k0ngsi PM-8 tekun belajar al-Quran.

Kaca mata rakyat sering melihat seseorang yang bergelar pemimpin lebih-lebih lagi jika berstatus nombor satu pastinya sibuk dengan urusan negara, mana mungkin ‘ambil kisah’ cerita-cerita rakyat biasa di media sosial atau mengusik mereka.

Namun, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin membuktikan walaupun sibuk merencana pelbagai perancangan sepanjang 100 hari pentadbirannya ditambah pula negara berdepan penularan pandemik COVID-19, sifat kebapaan beliau terserlah sehingga diberi jolokan ‘Abah’ kerana mengambil tahu bermacam-macam hal rakyat yang dikongsikan di media sosial dan boleh dijadikan ikon kepada masyarakat malaysia.

Ustaz Syobah Abdullah berkongsi beberapa video di laman FB Syobah Abdullah Original yang mem4parkan abah kesayangan rakyat malaysia iaitu PM-8 kita, Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin sedang tekun belajar al-quran.

Walaupun abah kita sibvk memberi tumpuan kepada Pilihan Raya Negeri (PRN) Sabah ke-16 baru-baru ini. Beliau tetap meluangkan masa untuk menghadiri kelas pengajian al-quran. Alhamdulilah.

Video Pm-8 Fokus Belajar Membaca Al Quran.

Rata-rata netizen berpandangan positif kepada abah kita. Dan di fahamkan surah yang dialunkan oleh Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin ialah surah Al Waqiah.

Antara  komen positif netizen alam maya :

Ternyata sikap bersahaja, sempoi dan ‘usik’ dan sifat ke-bapa-an yang yang di tonjolkan pm ke8 boleh dicontoh kepada warganet telah berjaya meletakkan Muhyiddin di hati rakyat. Terima kasih Abah.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Cara Mohon.

Sumber: caramohon

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*