PlLU, Suami M̷eningg̷aI Selepas S0lat, Tingg̷aIkan Isteri S̷̷arat M̷eng̷andung Zuri̷at Pertama

Sandakan : Kemat1an tldak mengenal usia, sak1t atau pun siihat jika sudah sampai masanya tetap akan perg1. Kiisah sedlh ini diceritakan oleh Pengurusan Van Jen4zah Abam B0tak di Sandakan Sabah mengenai permerg1an rakan baiknya Omay Jumaine disaat kehiidupannya dipvncak bah4gia selepas mendiirikan rumah t4ngga.

Mengikut keluarganya Arwh Omay tldak punyai sebarang penyaklt, dia perg1 secara tiba tiba selepas menunaikan s0lat, betullah orang cakap insan yang baik cepat sahaja Allah ambiil dan perg1nya amatt mudah, seb4k membaca tuliisan yang dik0ngsi Abam B0tak ketika diaman4hkan menguruskan jnazah rakan baiknya itu.

Omay – Terlebih dahulu saya ingin ucapkan tkziah kepada isteri arwh Jumaine Bin Gappar lebih mesra dengan panggilan Omay Jumaine dan juga seluruh ahli keluarganya.

Bers4barlah dengan setiap apa yang berlaku, Semoga kita semua dapat bertemu di syurganya kelak, Aminn,Saya mula berkenalan dengan arwh sejak beberapa tahun yang lalu. Orangnya memang sangat bers0pan s4ntun.

Tutur katanya juga sangat merend4h diri dan menghorm4ti orang lain,Semoga kau ten4ng di sana sah4batku, Meskiipun perkenalan kita sangatlah siingkat,Tapi aku bers4ksi sediikit sebanyak kau juga ada tuurut sama memb4ntu teamm Abam B0tak.

Semasa mula-mula mendapat perkh4baran tent4ng kemat1anmu,Saya seolah-olah tldak percaya, sebabnya arwalh masih muda lagi dan kami seusiia, Lebih mendvkacitakan, arwh baru saja berkahwin dan isterinya kini sedang mengandvngkan anak pertama mereka.

Ketika itu saya sed4ng berj4lan dengan keluarga, Saya ambiil kepvtusan untuk ke sana segera dan memberikan pengh0rmatan yang terakh1r.

Malam itu jen4zah telah dibawa ke Jabatan F0rensik untuk menjalani “sw4btest” terlebih dahulu,Keesokannya barulah kepvtusan “sw4btest” dapat diketahui. Alhamdulillah neg4tlf.

Sumber: Abam B0tak

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*