PiIu, Prginya Ammar Seorng Ank Yang Baik Dibulan Mulia, Mnyusuli Arwh Ayahnya.

Pontian : Sesungguhnya daripada Allah kita datang (diciptakan) dan kepadanya jua kita kembali, tldak akan cepat atau Iewat sesaat pun.

Dimaklumkan bahawa anak kepada Arwh Azhan Bin Atan (Anggota aktif JAMNJ) iaitu Arwh Muhammad Ammar Irsyaduddin Al Hilmi Bin Azhan telah men1nggal dunia kerana terlibat kem4langan awal pagi tadi di Slmpang Rezab 2, Kampung Melayu Raya, Pontian.

Punca sebenar k.ejadian kini dalam s.iasatan pihak berwajib, gambar gambar saat arwh ayahnya Azhan Atan disemad1kan masih utuh tersimpan dilaman fbnya seolah-olah arwh ayahnya masih ada.

Pada hari pengebvmian arwh ayah Ammar sentiasa disisi, tidak disangka kini dia menyusul temani ayah selepas 4 tahun arwh ayahnya pergi, Arwh pergi dijemput ilahi dibulan mulia prgi tlnggalkan ibu tersayang Ustazah Azizah.

Permerg1an Ammar secara mengjut mengundang piIu insan insan yang mengenalinya dan keluarganya. Untuk makluman, Allahyrham Ammar pernah dijemput untuk mengalunkan bacaan Al-Quran ketika Muktamar Tahunan DMPNJ tahun 2019 di Kukup Golf Resort.

Salam takziah diucapkan kepada ahli keluarga atas pemerg1an insan tersayang, di bulan dan hari paling mulia dan terbaik.

Subhanallah Moga anak ini nanti ditempatkan bersama para anbiya’ dan solihin dan semoga keluarga ini bersatu semula di Syurga nanti.

Empat tahun lalu arw4h ayahnya seorang Aktivis dan bekas juara Akademi Nasyid Azhan Atan mninggaI dunia setelah mengalami masaIah penglihatan dan menghidap str0k.

Moga ibunya Puan Azizah Binti Aziz (Guru PASTI Kawasan Tg. Piai) tabah, lagi sekali kehiIangan insan tersayang selepas arwh suaminya Azhan Atan.
Al fatihah.

Sumber: mt

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*