PiIu, Myat Bayl Merepvt Dijumpai Dalam Kotak Plastik, Syurga Tempatmu Sayang.

Batu Pahat: Myat bay1 perempuan yang masih bertaIi psat ditemui dalam sebuah kotak plastik yang diletakkan di belakang sebuah premis perniagaan di Jalan Kluang, dekat sini, semalam.

Ketua PoIis Daerah Batu Pahat Asisten Komisioner Ismail Dollah berkata, poIis menerima lap0ran daripada orang awam mengenai penemuan myat bay1 berkenaan pada 6.40 petang.

“S.iasatan awal mendapati, bay1 perempuan berkenaan dipercayai ditinggalkan lebih daripada 24 jam berdasarkan keadaan tbuh bdan yang sudah mula merepvt.

“PoIis sudah meneliti rakaman kamera Iitar terttup (CCTV) di sekitar premis perniagaan berdekatan tempat k.ejadian yang menunjukkan seorang lelaki meletakkan kotak berkenaan pada 27 April lalu,” katanya dalam kenyataan.

Menurut beliau, myat bay1 berkenaan dihantar ke Hspital Sultanah Nora Ismail (HSNI) Batu Pahat untuk pr0ses be.dah slasat bagi mengenal pasti punca kema.tian.

“Ke.s dis.iasat di bawah Sksyen 318 Kanun Kesksaan kerana menyembunyikan kelahiran dengan cara membu.ang myat.

“Jika disabltkan kesaIahan boleh dikenakan hukvman pnjara sehingga dua tahun atau de.nda atau kedua-duanya sekali,” katanya.

Katanya, orang ramai yang mempunyai makIumat diminta menghubungi ke Ibu Pejabat PoIis Daerah (lPD) Batu Pahat di talian 07-4363300.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*