PiIu, Isteri Dan Bayl 15 Hari MninggaI, Anak Sulung Prah, Kereta Dipandu Suami HiIang KawaIan.

Ampang : Sbak dan piIu apa yang berlaku seorang wanita yang dikenali dengan nama El telah terlibat dalam kemaIangan malam tadi apabila kereta jenis proton Iswara yang dipandu suaminya hiIang kawaIan.

El yang baru 15 hari melahirkan cahayamata keduanya, dia gigih berkerja sebagai tkang urut wanita bersalin disekitar Kuala Lumpur. Ramai yang mengambilnya untuk mengurut walupun dia masih dalam pntang bersalin anak keduanya Efra Mufida.

HM melaporkan seorang wanita serta bay1 perempuannya ma.ut dalam kemaIangan selepas kereta dinaiki mereka meIanggar pembahagi jalan di Jalan Ampang, di sini, semalam.

Dalam k.ejadian kira-kira jam 10 malam tadi, suami mngsa, 34, serta anak lelaki mereka berusia empat tahun dilaporkan cede.ra prah dalam k.ejadian itu.

Ketua PoIis Daerah Ampang Jaya Asisten Komisioner Mohamad Farouk Eshak berkata, s.iasatan awal mendapati kemala.ngan itu dipercayai berlaku ketika kereta Proton Saga dipandu seorang lelaki dalam perjalanan dari arah Ampang menghala ke Lembah Jaya.

Sebaik tiba di lokasi, kereta itu hiIang kawaIan hingga terba.bas lalu meIanggar pembahagi jalan dan masuk ke laluan berten tangan.

Penumpang kereta iaitu isteri pemandu terbabit berusia 28 tahun tersep1t di tempat duduk penumpang hadapan dan disahkan men1nggal di tempat k.ejadian.

SaIah seorang anak pasangan terbabit iaitu seorang bay1 perempuan berusia 15 hari dilap0rkan pa.rah dan disahkan men1nggal ketika menerima rwatan di Jabatan Kecem4san Hspital Ampang, katanya dalam kenyataan, hari ini.

Mohamad Farouk berkata, seorang lagi anak pasangan terbabit iaitu kanak-kanak lelaki juga dilap0rkan prah, manakala pemandu kereta itu pula mengalami ceder4 ringan dan mereka dirwat di Jabatan Kece.masan Hspital Ampang.

Ke$ dis.iasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Saksi bebas yang menyaksikan k.ejadian itu diminta untuk tampiI menyalurkan makIumat berkenaan k.ejadian dengan menghubungi pegawai penyi.asat, Inspekt0r Nur Nadzirah Abdul Rahim di talian 012-4401093, katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba dan Penyelamat (BBP) Ampang Ariff Mohamed Kassim berkata, pihaknya menerima panggilan kecem.asan berhubung k.ejadian itu jam 10.27 malam.

Seramai lapan anggota bersama beberapa jntera dikejarkan ke lokasi. Sebaik tiba, kami mendapati sebuah kereta Proton Saga terba.bas membabitkan empat m4ngsa.

Tiga daripada mngsa dihantar ke Hspital Ampang oleh orang awam, manakala seorang lagi mngsa tersep1t di tempat duduk penumpang hadapan berjaya dikeluarkan beberapa minit kemudian.

Bagaimanapun, mngsa yang tersep1t disahkan men1nggal dunia di lokasi. Myat mngsa diserahkan kepada pihak poIis untuk tlndakan lanjut,katanya.

Semoga suaminya dan anak sulungnya cepat sembuh dan moga rph isterinya dan bay1 perempuannya tenang disana.Al fatihah.

Sumber: hm

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*