Photosh00t Gambar Pel4nggan Di Tempat Awam, Jurugambar Dik0mpaun RM5k

Sepanjang pelaksanaan Perintah Kaw4lan Pergerakan (PKP) setiap individu perlu p4tuh akan pr0sedur oper4si standard (SOP) yang telah ditetapkan oleh pihak Majlis Keselam4tan Negara (MKN) bagi mengel4kkan daripada dikenakan k0mpaun.

K0mpaun yang dikenakan secara tidak langsung membuatkan orang ramai lebih berwasp4da dan perlu akur dengan ar4han yang telah diberikan.

Jurugambar dik0mpaun RM5k

Terbaru, seorang pengguna Twitter dikenali sebagai Hazim Halim mendkwa seorang jurugambar telah dikena4kan k0mpaun sebanyak RM5k susulan mengambil gambar di tempat awam (public).

Menerusi resit k0mpaun tersebut, individu berkenaan dipercayai telah dik0mpaun dua hari lepas, pada jam 3.40 petang berikutan kesal4han berkumpul di Persiaran Karpal Singh.

Phot0grapher sh00t kat public kena sam4n 5k. Hati hati kawan kalau client kata sh00t kejap ke lama ke say no melainkan dia nak bayar 5k

Ujar lel4ki ini lagi, kad4r k0mpaun yang diken4kan adalah bagi seorang indlvidu bukannya kmpulan. Pada masa yang sama, dia turut memberikan pering4tan kepada jurugambar di luar sana untuk lebih berwasp4da dan tidak akur dengan setiap permintaan pel4nggan. Namun, sehingga kini tiada sebarang info berkenaan berhubung isu ini.

Sumber Hazim Halim via OhBulan

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*