Petang Terakhir Bermain Dgn Abang, Adik dikhuatlri Iemas Slpas TergeIincir Ke Dlm Iongkang.

Seremban: Seorang kanak-kanak lelaki berusia lapan tahun dikhuat1ri Iemas selepas terjtuh ke dalam Iongkang berhampiran rumahnya di Flat Cempaka di Seremban 2, di sini, hari ini.

Ketua PoIis Daerah Seremban, Asisten Komisioner Mohd Said Ibrahim berkata, dalam kejadian 4 petang itu, mngsa, Mohammad Syafiq Mustaqim Mohammad Fadly dikatakan tergeIincir ke dalam l0ngkang sebelum dihnyutkan arus dras.

Beliau berkata, mngsa dikatakan bermain dengan seorang abangnya berusia sembilan tahun dan seorang rakan lain berusia 12 tahun sebelum tergeIincir ke dalam Iongkang.

“Pada 4.20 petang, sepasukan 10 anggota poIis bergeg.as ke lokasi kejadian sejurus menerima panggilan kecema.san. Operasi dibantu pasukan bomba dengan kekuatan 14 anggota serta sembilan unit skuba.

“Ketika kjadian, kawasan itu hujan lebat. Operasi pencarian masih dilakukan dari lokasi mngsa terjtuh sehingga ke Taman Arowana,” katanya kepada pemberita di lokasi kejadian, malam ini.

Beliau berkata, setakat ini mngsa belum dijumpai dan tlada sebarang petunjuk serta usaha pencarian masih diteruskan.

Katanya, berdasarkan penilaian bomba, laluan air dari lokasi mngsa terjtuh akan terus ke Mambau.

“Kami akan teruskan operasi pencarian sehingga mngsa ditemui dan mungkin akan disambung semula esok andai mngsa belum ditemui.

“Selepas itu mungkin kita akan membuat penilaian semula dan akan memaklumkan perkembangan selanjutnya,” katanya.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*