“Pernah Ditertawa, diperlekeh rakan sendiri..” Kini Ac Mizal Artis Pertama Berjaya Buka Stesen TV

Membuka stesen televisyen dengan rangkaian media dan hiburan terbaharu di bawah jenama SUKE TV, Datuk Mizal Zaini atau AC Mizal, bagaikan membuka satu lembaran pilihan terbaharu buat penonton dan masyarakat negara ini.

Mungkin rezeki anda menjadi salah seorang pembeli bertuah memenangi kereta mewah jenama Ferrari atau wang tunai RM1 juta dengan setiap pembelian bernilai RM100 menerusi peraduan Suke Menang di SUKE SHOP.

Selain hadiah lumayan itu, SUKE SHOP juga menawarkan baucar bernilai RM10 juta untuk mereka yang mendaftar sebagai ahli baharu di laman sukeshop.com.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emylia Rosnaida (@emyliadac)

Saluran beli-belah secara atas talian

SUKE SHOP merupakan saluran membeli belah secara dalam talian di bawah jenama SUKE TV yang dimiliki oleh pengacara dan pelakon Dato’ AC Mizal.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emylia Rosnaida (@emyliadac)

Siapa sangka, impian besar ini berjaya direalisasikan oleh AC meski sebelum ini dia juga banyak menerima s1ndiran dan diperlekeh oleh banyak pihak termasuk rakan-rakan sendiri.

“Memang keadaan itu berlakv. M4rah itu ada, tapi itu menjadikan saya lebih ber$emangat sebenarnya. Sebelum saya mula SUKE TV ini, ketika itu, ia merupakan percubaan kali terakhir saya. Saya dah nak pulangkan lesen dah.

“Lesen itu sudah ada sebelum saya mula lagi dan kena bayar setiap tahun kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (MCMC).

Mula bersiaran sejak April lalu, SUKE TV bukan sekadar menjanjikan program hiburan menarik, malah ia juga menjadi platform buat usahawan tempatan memasarkan pelbagai jenis produk mereka menerusi SUKE SHOP.

MALu, $AKIT HATI

Kata AC, dia juga pernah dibelenggv dengan perasaan malv dan $akit hati kerana orang di sekeliling memandang rendah usahanya itu namun bersyukur kerana isterinya, Datin Emylia Rosnaida sentiasa meletakkan kepercayaan kepada dirinya.

“Kami berdua ini nasib baiknya memang selalu berfikiran p0sitif. Kita tetap nak buat.Nampaknya Tuhan tetap nak bagi rezeki menerusi SUKE TV ini sebab banyak dah bisnes lain yang dijalankan sebelum ini,Allah tetap bukakan jalan yang ini.

“Memang kami tawakal saja pada Allah dan akhirnya di hujung-hujung perasaan dah nak putu$ asa itu, Dia realisasikan hasrat kami ini. Saya pun pa$ang niat nak bantu orang, nak beri peluang pekerjaan kepada ramai orang.

“Mungkin kerana itulah, Dia kurniakan peluang ini kepada saya dan isteri. Bayangkan, kamilah artis pertama yang membuka stesen televisyen dalam negara ini, siapa sangka?”katanya.

Selain itu, ditanya sama ada, dia sebenarnya merealisasikan stesen tv ini kerana pernah mengalami episod-episod kekecewaan sepanjang melewati tempoh 31 tahun bekerja untuk pelbagai platform stesen tv lain, ini jawab AC.

Kempen SUKE SHOP menawarkan hadiah lumayan buat pemenang bertuah.

Menerusi platform ini, lebih 20,000 produk dijual dan dihantar terus kepada pelanggan melalui perkhidmatan penghantaran SUKE GO.

Menurut AC, platform SUKE SHOP ini diyakini dapat membantu perusahaan kecil dan sederhana (PKS) malah secara tidak langsung menjadi sebahagian daripada ekosistem dalam industri.

“SUKE TV dihasilkan oleh rakyat Malaysia untuk rakyat Malaysia. Ia akan ke udara 24 jam dengan menawarkan pengalaman hiburan dan pembelian.

“SUKE TV bukan sekadar mudah dihubungi tetapi juga didekati. Kami ingin membantu warga tempatan dengan menyediakan asas untuk peniaga kecil-kecilan dan PKS melalui SUKE SHOP.

Dato’ AC ketika majlis pelancaran SUKE SHOP baru-baru ini.

“Sebagai permulaan, platform ini akan membawa ratusan selebriti, usahawan, pempengaruh termasuklah peniaga kecil-kecilan bagi mengembangkan lagi sasaran jualan produk mereka kepada pelanggan,” katanya.

Dalam pada itu, AC juga berkongsi mengenai perancangan SUKE TV yang sentiasa optimis dalam menghasilkan rancangan bersesuaian dengan selera penonton tempatan.

Sumber; Utusan

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*