‘PerjaIanan Terakhlr Suamiku Mencari Rezeki..’ Dijmput Illahi Iori Tangk1 Rmpuh K0ntena.

Ipoh : Pemandu lori tangki ga.s petr0leum cecair (LPG) men1nggal dunia dalam nhas membabitkan lima lori di Kilometer 288 Lebuhraya Utara Selatan arah utara, dekat sini, malam tadi.

Mngsa Ahmad American Ahmad Danial yang berasal dari Ipoh Perak memandu lori tangki berkenaan telah merempvh belakang sebuah lori ko0ntena.

Assalamualaikum wbt, Innalillahiwainnahirojiun..
‎ إِنَّا لِلّهِ وَإِنَّـا إِلَيْهِ رَاجِعون

Dengan du.kacitanya dimaklumkan bahawa, Abang saya Ahmad American bin Ahmad Danial telah kembali ke rahmatuIIah pada hari rabu lebih kurang jam 10.15mlm. Al-Fatihah

Jurucakap Jabatan Bomba dan PenyeIamat Malaysia (JBPM) Perak berkata, nhas membabitkan lori tangki LPG itu dengan empat lori lain.

Katanya, anggota BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Simpang Pulai dengan bantuan Pasukan Khas Bahan Kimia Berba.haya (Hazmat) JBPM Perak dari BBP Pasir Puteh dikejarkan ke lokasi sebaik panggilan diterima jam 10.01 malam.

Beliau berkata, nhas dipercayai membabitkan empat mngsa, namun hanya dua daripada sahaja yang dikeluarkan oleh pihak bomba dari kenderaan yang dinaiki masing-masing.

Pemandu lori tangki LPG terbabit disahkan men1nggal dunia di tempat kejadian, manakala seorang lagi yang berada di lori yang berbeza iaitu lori yang terletak di hadapan sekali, cede.ra pada kaki kanan, katanya dalam kenyataan hari ini.

Katanya lagi, pengesanan keboc0ran yang dibuat oleh pasukan HAZMAT bagaimanapun mendapati tldak berlaku sebarang keb0coran pada tangki LPG terbabit.

Semoga keluarga arwh terutama isteri dan anak anak kuat dan tabah yang maha esa lebih sayangkan arwh.

Al fatihah.

Sumber: MT

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*