[Terkini] Penuntut UTeM maut kemalangan, ” Ajal Zawanah otw pulang ujian JPJ ” (5Gmbr)

[Terkini] Penuntut UTeM maut kemalangan, ” Ajal Zawanah otw pulang ujian JPJ ” (5Gmbr)

Berlaku di Batu Pahat Seorang penuntut UTeM Melaka m4ut dalam kemaIangan di Batu Pahat berhampiran rumahnya, M4ngsa Noor Zawanah Abu Samah, 21, disahkan men1nggaI dunia di tempat kejadian akibat cedera p4rah di kepala impak kem4langan yang menimpa dirinya.

Ketika kejadian Noor Zawanah menunggang motosikal diperjalanan pulang ke rumahnya selepas selesai menjalani ujian lesen kereta di JPJ.

Motosikal ditunggang m4ngsa dikatakan gagaI mengeIak van yang tiba tiba menukar arah untuk simpang lalu motosikal tersbeut meIanggar van tersebut.

Sebak luahan kakak arwah ” Saya kakak sulong, dia adik bongsu. Dialah adik yang masa kecik saya ada memori dodoikan dia sampai tertidur.

Masa saya pergi haji, bila anak anak saya balik kg dia pula yg dodoikan anak buahnya. amru dan ahmad sampai tertidur namun Allah lebih menyayangi dan memeliharanya.

Dia naik moto balik test kereta JPJ sikit lagi untuk sampai rumah sebelum kemalangan selepas mengelak van tak jadi belok, itulah asbabnya , adik meninggal di tempat kejadian.

Kematian yang sangat dekat, Mohon sedekahkan Al Fatihah buat Noor Zawanah Abu Samah Moga mak abah kami juga kuat menerima hakikat ini kerana dialah anak yang memang duduk & kerja dekat dgn rmh mak abah.

Allahummaghfirlaha Warhamha Wa’afiha Wa’fuanha“Ya Allah, ampunilah dia (mayat perempuan itu), belas kasihanilah, hapuskanlah dan ampunilah dosa-dosanya.” – Azizah Qosamah.

Dalam pada itu Pihak UTeM juga turut menzahirkan ucapan tkziah buat keluarga arw4h, Dukacita dimaklumkan bahawa seorang pelajar UTeM, Noor Zawanah binti Abu Samah, (Fakulti Teknologi Maklumat dan Komunikasi) Universiti Teknikal Malaysia Melaka telah kembali ke RahmahtuIIah pada Ahad 28 Ogos 2022 akibat kem4langan jalanraya.

Seluruh warga Universiti Teknikal Malaysia Melaka melahirkan rasa simp4ti dan merakamkan ucapan tkziah kepada seluruh ahli keluarga Allahyrhamah.

Semoga rohnya dirahmati Allah, diberi keampunan, diletakkan bersama para syuhada serta ditempatkan di syurga Firdaus.

Selain itu saudara mara serta rakan juga meIuahkan rasa terkjut dan bersdih atas kehil4ngan Allahyrhamah Zawanah yang juga mesra dipanggil Anah atau Wana.

Saya mohon semua teman-teman untuk doakan adik sepupu saya Zawanah Abu Samah, 21, yang baru sahaja (jam 2pm tadi) meninggaI dunia kerana kem4langan jalan raya (motornya bertmbung Van dan Bas).

Doakan arwah ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang soleh, Orang yang soleh, solehah, Allah ambil dahulu, Kita tidak tahu lagi pengakhiran kita bagaimana.

Moga berita kematian ini hadir menginsafkan kita semua,Ya allah, wana pergi diusia yg muda, Alfatihah buat zawanah abu samah yg mninggaI excident dekat bagan tadi.

Wana tinggaIkan akak punca kenderaan lain tak bagi signal and katanya hancur kepal4nya Allahuakbar.

Akibat kecuaian orang lain arw4h menjadi m4ngsa semoga keluarga arwah tabah dengan dugaan yang amat berat ini dan moga sisatan terperinci dapat dilakukan untuk mengenal pasti punca kemalangan. Al fatihah.

Sumber : mediatular

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*