Pemuda tertekan tumbuk pintu masjid hingga cedera ditemui mavt di rumah sewa

Seorang lelaki ditemui meninggal dunia di rumah sewanya di Taman Scientex, Pasir Gudang pada Ahad lalu dengan kecederaan di pergelangan tangan serta kaki kanannya.

Tumbuk pintu kaca masjid sehari sebelum meninggal

Menerusi laporan dari Harian Metro, Ketua Polis Daerah Seri Alam Superintendan Mohd Sohaimi Ishak memaklumkan yang kecederaan dialaminya adalah susulan daripada tindakan lelaki berusia 28 tahun itu yang mengamuk dan menumbuk pintu kaca Masjid Taman Scientex pada waktu Isyak sehari sebelum ditemui meninggal dunia.

“Dia bertindak menumbuk pintu cermin hadapan masjid itu hingga pecah, menyebabkan tangannya berlumuran darah. Di lantai masjid terdapat kesan tompokan darah.

“Semakan kamera litar tertutup (CCTV) mendapati lelaki itu menumbuk sebanyak dua kali pintu cermin itu sehingga pecah,” katanya.

Tambah sumber lagi, daripada siasatan awal, kakak kepada pemuda itu memaklumkan yang adiknya mengalami tekanan memandangkan sudah 6 bulan tidak dapat melawat keluarga di Kuala Berang Terengganu.

Pihak polis telah menerima makluman berkenaan lelaki yang bertugas sebagai jurutera kimia itu kira-kira jam 7.35 pagi Ahad dan mayatnya telah dibawa ke Hospital Sultan Ismail untuk berdah siasat.

“Hasil bedah siasat mendapati sebab kematian adalah luka parah di pergelangan tangan kanan saluran darah alteri, dan urat tendon terputus akibat tumbukan pintu cermin kaca. Kes diklasifikasi sebagai kes mati mengejut,” jelas Mohd Suhaimi.

Sumber: Harian Metro (Bernama)

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*