Senarai Penuh Pemenang BBNU Big Stage 2020

Senarai Penuh Pemenang BBNU Big Stage 2020

Selepas penyanyi k-pop Jang Han-Byul (Korea) menjadi juara pada tahun 2019, agaknya siapa yang bakal menyerlah pula dalam pertandingan Big Stage pada tahun ini? Selaku platform terbaik untuk mengetengahkan lagi bakat nyanyian golongan muda atau lebih dikenali dengan gelaran Budak Budak Baru Nak Up (BBNU), ternyata program edisi tahun ini lebih fresh dan ada kelainan tersendiri berbanding musim sebelumnya.

Big Stage 2020 yang berlangsung selama 8 minggu akhirnya melabuhkan tirainya pada malam ahad. Di musim ke tiga ini, Big Stage 2020 diadili 3 orang juri tetap yang setiap minggu hadir dan juga kelainan edisi kali ini di hadiri juri presiden netizen yang hadir pelbagai artis sebagai wakil para2 netizen diluar sana. Seramai 12 bintang yang berentap setiap minggu, iaitu Peserta terdiri daripada usop mentor, azzam sham, yamani abdilah, sandra dianne, nana sheme, amir hasan, fadh majid, farisha iris, hafiz zainal, hanie soraya, qody rany,dan dinie rashid.

Di minggu terakhir, hanya 5 bintang sahaja yang berentap iaitu fadh majid, dinie rashid, usop mentor, azzam sham dan qody rany. Juri jemputan minggu ini adalah Misha Omar.

Juara : –  AZZAM SHAM                        67.85%
RM 100,000 beserta trofi sumbangan Astro, Sebuah Produa Axia Style , Vivo V17 Pro

Naib Juara : –  USOP MENTOR        66.57%
RM 50,000 berserta trofi sumbangan Astro

Tempat Ketiga : –  QODY RANY           61.85%
RM 25,000 berserta trofi sumbangan Astro

Tempat Keempat : – DINIE RASHID    60.04%
RM 10,000 berserta trofi sumbangan Astro

Tempat Kelima : – FADH MAJID      58.80 %
RM 5,000 berserta trofi sumbangan Astro

BBNU paling gempak Of The Week :- AZZAM SHAM 

Tahniah diucapkan kepada pemenang dan semua finalis. Semoga semuanya akan berjaya dan mewarnai industri muzik tanah air selepas ini. Apa pendapat anda tentang keputusan Big Stage 2020 kali ini? Adakah bintang yang anda minat berjaya?

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*