Pelajar Sempat Minta HaIalkan Makan dan Minum Sebelum Temui Aj4I

SEGAMAT – Seorang pelajar Tingkatan Lima maut dalam kemaIangan jalan raya di Kilometer 67, Jalan Muar – Segamat berhampiran sebuah universiti awam di sini petang semalam.

Dalam kejad1an kira-kira pukul 5.50 petang itu, mngsa, Jamal Farhan Jaafar, 17, disahkan mninggaI dunia di tempat kejad1an selepas motorsikal Honda 250 ditunggangnya bertmbung dengan sebuah kenderaan pacuan empat roda.

Menurut rakan sekelas, Siti Nur Farhana Zulkeflee, 17, mngsa sejak kebelakangan ini kerap menghantar pesanan ringkas menerusi aplikasi WhatsApp meminta dihaIalkan makan minum beberapa hari sebelum n4has.

“Ketika Jamal menghantar mesej meminta maaf, dia juga sebut bukan hendak MATl kepada semua rakan yang ada, kami ingatkan dia sekadar bergurau dan tidak sangka itu petanda dia akan pergi meninggaIkan kami buat selama-lamanya.

“Ada antara kami yang balas mesej itu dengan membuat Iawak dan dia membalas kembali dengan mesej ceria,” katanya ketika ditemui di Kampung Paya Lebar Batu Anam di sini hari ini.

Mesej pesanan ringkas serta kejadian n4has itu mula tuIar di media sosial sejak petang semalam.

Jamal merupakan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Kenangan Batu Anam, Segamat adalah ketua kelas kepada 23 pelajar yang lain.

Jnazah remaja itu selamat dikbumikan di Tanah Wakaf Perkburan Islam Paya Luas di Batu Anam di sini, sebelum Zohor.

Dalam pada itu, Ketua PoIis Daerah Segamat, Superintendan Raub Selamat mengesahkan kejadian dan sias4tan lanjut sedang dijalankan.

Katanya, mngsa m4ut di lokasi kejadian ak1bat keceder1an prah di bahagian kepaIa.

“Dalam kejad1an itu, pemandu pacuan empat roda yang mermpuh mngsa tidak mengalami sebarang keceder4an,” ujarnya.

Katanya, k3s dis1asat mengikut Sksyen 41(1) Ak ta Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber: KOSMO! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*