Pekerja LeIaki MninggaI DigiIi$ Trakt0r Ketika Sedang Bekerja.

Jelebu: Pekerja wrga BangIadesh m.aut digiIis trakt0r di sebuah ladang pertanian di Kilometer 29, Jalan Kuala Klawang-Genting Pera$ di sini, hari ini.

Dalam kejadian 8.45 pagi itu, Md Nur Zamal, 33, disahkan mninggal dunia di tempat kejadian aklbat p4rah pada ba.dan dan kepaIa.

Ketua PoIis Daerah JeIebu Deputi Superintendan Maslan Udin berkata, s.iasatan mendapati, ketika kejadian mngsa menaiki trakt0r yang dipandu seorang lelaki berusia 33 tahun menuju ke tapak pertanian untuk menghantar r.acun tanaman.

“Ketika kenderaan itu menaiki cervn bukit, enjin trakt0r tiba-tiba matl dan menggeIungsur ke belakang.

“Mngsa yang ketika itu berada di belakang pendakap (bracket) trakt0r cuba meIompat keluar, namun tldak sempat mengeIak sebelum digiIis kenderaan itu,” katanya dalam kenyataannya, hari ini.

Maslan berkata, pemandu traktor tldak mengalami kecede.raan manakala myat mngsa dihantar ke Hspital Jelebu untuk be.dah s.iasat.

“Ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1 ) Akta Pengangkutan Jalan 1987,” katanya.

Sementara itu, Ketua BaIai Bomba Dan PenyeIamat Jelebu Mohd Fazill Mohd Yunus berkata, pihaknya yang menerima panggilan pada 9.30 pagi berge.gas ke lokasi bersama tujuh anggota.

Katanya, bomba mengambil masa kira-kira 15 minit untuk mengeIuarkan mngsa yang terseplt.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*