‘PeIukan Terakhir lbu..’ 2 Anak Kesayangan Dijmput IIahi Dalam Nhas Jalan Raya.

Tanj0ng Karang: Seorang ibu tldak menyngka semalam adalah kali terakhir dia memeIuk dan menc1um dua anak perempuannya sebelum kedua-dua mereka ma ut dalam kemaIangan di Jalan Bernam di sini, petang yang sama.

Nurhayati Shanti Abdullah, 54, adalah ibu kepada Norhidayah Marsom, 20, dan Sha Sabarina, 27, yang mninggaI dunia dalam kejadian nhas kira-kira jam 5 petang itu.

Menglmbau kembali detik terakhir bersama dua beradik perempuan itu, Nurhayati berkata masih terng1ang-ng1ang di telinganya hasrat mereka semalam.

“Sha Sabarina memberitahu hendak membantu keluarga, manakala Norhidayah pula nak kumpuI duit untuk kahwin kerana bakal melangsungkan perkahwinan pada hujung tahun ini.

“Arwh berdua memberitahu saya nak pergi ke Australia selepas sambutan Aidilfitri. Mereka mahu bekerja di sana untuk setahun. Namun, hasrat itu tldak kesmpaian kerana kedua-duanya terlebih dahulu dijmput IIahi.

“Sebelum bertoIak pulang, Sha Sabarina peIuk saya lama dan beritahu supaya tldak sedlh selain berjanji akan pulang setiap minggu untuk menjnguk saya.

Tldak Iama selepas itu, Norhidayah pula tanya kenapa saya tak nak peIuk dan c1um dia? Untuk tldak menghmpakan harapan dia, saya peIuk dan c1um mereka berdua,” katanya sambil mena han sbak ketika ditemui di Jabatan F0rensik Hspital Tanj0ng Ka.rang (HTK), malam tadi.

Menurutnya, kedua-dua anaknya memberitahu perlu sampai ke Taman Sentosa sebelum 7 malam.

“Mereka sudah tiga bulan bekerja sebagai juruwang di kedai serbaneka di lokasi beras1ngan yang mana Sha Sabarina di Klang Jaya manakala Norhidayah di Sri Andalas, Klang,” katanya.

 

“Mulanya saya ingatkan hanya kemaIangan biasa tetapi sngkaan saya meIeset dan terkjut apabila Siti Nur Khalifah sekali lagi memberitahu saIah seorang daripadanya (Sha Sabarina) mninggaI dunia.

“Saya yang ce mas mendengar berita itu terus berge gas ke hspital. Dalam perjalanan, saya sekali lagi diberitahu Norhidayah pula prgi buat seIamanya,” katanya.

Tambahnya, pemerg1an dua beradik perempuan itu satu kehiIangan besar memandangkan hubungan mereka rapat dan baik.

“Iemah seluruh ba dan apabila dua anak yang dikasihi prgi serentak dalam temp0h singkat.

“Saya seakan tldak percaya dengan kehiIangan ini dan masih merasakan mereka masih ada,” katanya.

Nurhayati berkata, jnazah dijngka akan dikebu mikan di Tanah Perkburan Islam Kampung Ba tu 23 Sungai Nibong selepas selesai urusan be dah si asat.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*