Papa Dh Takde Syg..’ldentiti 3 Sahabat K0rban Kereta Terptus Dua Inggar Pkok Dikenalpsti.

Sandakan : Siapa sngka suami akan prgi dengan tiba2. Itulah yang terjadi kepada Puan Amelia apabila suami tersayang antara 3 yang terk0rban dalam kemaIangan kereta Proton Saga terbeIah dua terba bas dan meIanggar p0kok semalam. Suami dan bapa kepada dua cahaya mata ini telah prgi buat seIama2nya bersama 2 lagi rakan baiknya.

Suaminya Azlan Faisal,27, antara tiga lelaki ma ut apabila kereta dinaiki mereka terba bas dan terpu tus dua dalam kejadian kemIangan di Jalan Iintas Ba tu Sapi ke Ba tu Lapan, di sini, semalam.

ldentiti dua lagi mngsa dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu dikenali dengan nama Abbas Lajid dan fizader Alkasar kesemua mereka berusia 27 tahun.

Difahamkan, semua mngsa menaiki kereta jenis Proton Saga FLX, sebeIum dipercayai hiIang kawalan lalu terba bas dan terpu tus dua.

Dua mngsa diIaporkan tercmpak keluar daripada kenderaan itu sejurus kemaIangan, manakala seorang lagi terseplt sebelum dikeluarkan oleh angg ota bomba.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat Sandakan, Jimmy Iagung, berkata pihaknya menerima panggilan jam 11.40 pagi, sebeIum sepasukan angg ota berge gas ke lokasi kejadian.

Katanya, sejurus tiba angg ota mendapati berlaku kemaIangan membabitkan kenderaan Proton Saga FLX yang dipercayai terbab as.

Berdasarkan Iaporan, terdapat tiga mngsa dalam kemaIangan itu. Dua mngsa dihantar ke Hspital Duchess of Kent (HD0K) Sandakan oleh orang awam sebeIum bomba tiba.

Seorang lagi mngsa yang terseplt di keIuarkan angg ota bomba dan kemudiannya diserahkan kepada poIis, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Salam tkziah, moga Puan Amelia dan 2 anak tersayang tabah atas kehiIangan suami tercinta. Moga r0h ketiga2 sahabat baik ini ditempatkan bersama orang2 soleh. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*