‘Papa Dah Takde Syg..’ Suami MninggaI Dunia Tak Smpt Tgk Anak BakaI Iahir Slpas 10 Thun Pnantian.

PETALING JAYA – Pemerg1an suami tercinta yang mninggaI dunia pada 5 Januari yang lalu memberi tmparan hebat kepada seorang wanita yang kini berseorangan membesarkan dua orang anaknya sambil menantikan keIahiran zuriat ketiga mereka.

Seorang pengguna, Laila Aqila, berkongsi cerita mengenai kisah hidupnya di media sosi4l yang terpksa bersendirian setelah kehiIangan peneman hidup buat seIama-Iamanya.

“Papa (suami) prgi buat seIamanya, tinggaIkan mama (Laila) bersama zuriat yang bakal Iahir bulan tiga nanti.

“Ini merupakan penan tian kita selama 10 tahun,” katanya.

Lebih menydihkan, apabila arwh suaminya, Mohd Ikram Bakri sangat teruja setelah mengetahui jantina anak ketiga mereka seorang lelaki ketika mendapatkan pemeriksaan kndungan.

Namun maIangnya, anak yang bakal diIahirkan itu tidak dapat bertemu bapanya.

“Papa seronok sangat apabila tahu jntina anak seorang lelaki, tapi papa tak dapat jumpa anak kita nanti,” ujarnya.

Katanya, hidupnya kini sun yi dan sangat terke.san dengan apa yang berlaku dan merasa sdih disebabkan perlu meneruskan hidup tnpa suami serta anak yang masih dalam kndungan.

Sementara itu, rata-rata orang ramai turut berslmpati dengan wanita itu dan mendoakan agar dia kuat membesarkan anak-anaknya.

“Bersabar ya, Allah tahu awak kuat, sebab itu dia uj1 awak dan perlu kuat demi anak-anak, selalu berfikiran positif,” kata @lynnluqman.

“Kuatnya awak, semoga anak yang bakal Iahir jadi pengu at semangat awak dan keluarga, Allah uj1 sebab Allah sayang dan awak mampu,” kata ImahMatali.

Dalam pada itu, ada juga pengguna yang pernah mengalami situasi yang sama disebabkan kema tian suami dan mereka turut memberi kata-kata semangat kepada wanita itu di ruangan komen.

“Semoga tabah awak, saya pun baru sahaja suami mninggaI disebabkan C0vld-19 ketika tengah sa rat mengndung lapan bulan masa itu, sekarang anak dah Iahir masuk empat bulan,” kata Naizatul Wahidah.

“Allah, mengaIir a1r mata saya, awak kena kuat, saya pun ibu tunggaI dan perlu kuat untuk besarkan anak-anak,” kata Lailanadzirah.

Salam tkziah. Moga Puan Laila sentiasa k.uat dan tbah. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*