Papa Dah Takde Sayang..’ Suami Dijmput IIahi Saga Bertmbung Dgan Pacuan 4 R0da.

Kota Belud : Dua ma ut manakala tiga lagi termasuk bay1 cede ra seIepas kereta yang dinaiki mereka mermpuh sebuah pacuan empat roda dalam kejadian di Jalan Kota BeIud-Kota Marudu, Kampung Taun Gu.si, malam Ahad.

Dalam nhas kira-kira jam 12.10 tengah malam itu, mngsa yang dkenali dengan nama Elan Ayub yang memandu Proton Saga disahkan mninggaI dunia ditempat kejadian dan seorang wanita yang juga penumpang dikenali dengan nama Nira mninggaI dunia di ketika dirwat di Hspital Kota Belud.

Pemerg1an menge.jut Elan Ayub mengun.dang piIu keluarga dan insan insan yang mengenali arwh Elan dia mninggaIkan seorang isteri dan seorang cahayamata.

Ketua PoIis Daerah Kota Belud, Superintendan Shahrudin Mat Husain berkata, kenderaan yang dipandu mngsa dari arah Kota Marudu menuju ke Kota Belud bersama tiga penumpang lain termasuk seorang bay1 perempuan.

Setibanya di lokasi, mngsa mem0tong sebuah kenderaan di hadapan dan masuk semula ke Iorong namun dalam masa sama sebuah p1kap keIuar slmpang lalu menyebabkan pemandu hiIang kawaIan dan terIanggar beIakang kenderaan terbabit, katanya ketika dihubungi pada Ahad.

Shahrudin berkata, akibat perIanggaran kedua-dua kenderaan menyebabkan mereka terba bas masuk ke dalam Iongkang di sebeIah dari dan kanan jalan, k.es disi asat di bawah Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987,katanya.

Sebelum itu, Shahrudin turut menasihatkan orang ramai supaya sentiasa berhati-hati ketika memandu dan patuhi u.ndang-un.dang jalan raya.

Salam tkziah. Al fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*