PiIu, Kanak2 3 Tahun MninggaI Dunia Dalam Perjalanan Melawat Datuknya Saklt.

Kepala Batas: Seorang kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun mavt selepas terb4bit dalam kemaIangan bersama ahli keluarganya di Kilometer (KM) 124 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah utara dekat sini, malam tadi.

Dalam k.ejadian 7.40 malam itu, mngsa Muhammad Iman Naufal Mohd Firdaus mninggal dunia di lokasi k.ejadian aklbat prah di kepaIa.

Menurut ahli keluarga mngsa ibu arwh masih tidak sedarkan diri dan berada di lCU. Dia turut meminta orang ramai mend0akan ibu muda tersebut.

Ketua PoIis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, mngsa bersama ibu bapanya berusia 33 tahun serta dua kakaknya berusia lima dan tujuh tahun dalam perjalanan ke Perlis untuk melawat ahli keluarga terdekat mereka yang saklt.

“Lima sekeluarga itu menaiki kenderaan pelbagai guna (MPV) Nissan Livina dari arah Seberang Jaya ke Perlis.

“Ketika tiba di lokasi k.ejadian (KM124) dikatakan tayar belakang di sebelah kiri kenderaan dinaiki mereka pcah sehingga menyebabkan pemandunya hiIang kawaIan lalu meIanggar bahagian tengah bes1 pengha.dang lebuh raya.

“Aklbatnya, pemandu dan isterinya yang berada di tempat duduk hadapan cede.ra ringan, manakala seorang daripada tiga anak mereka yang berada di tempat duduk belakang iaitu Muhammad Iman ma.ut aklbat prah di kepaIa,” katanya dalam kenyataan, hari ini.

Beliau berkata, myat mngsa dibawa ke Hspital Kepala Batas (HKB) untuk pr0ses bdah s.iasat.

Menurutnya, ke$ dis.iasat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah buat keluarganya. Sesungguhnya Allah lebih menyayangi adik Iman. Al Fatihah.

Sumber: hm

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*