Masih Belajar, Nenek Mualaf 85 Tahun Suka Dengar Azan Dan Solat Jemaah Di Masjid

Masih Belajar, Nenek Mualaf 85 Tahun Suka Dengar Azan DanĀ  Solat Jemaah Di Masjid

Memilih menjadi seorang Muslim di usia emas merupakan salah satu nikmat yang dikurnaikan oleh Allah S.W.T kepada hambanya yang terpilih.

KIsah pengislaman yang menarik

Hal ini samalah seperti kisah seorang nenek berusia 85 tahun yang memeluk Islam baru-baru ini dan sedang gigih belajar agama walaupun diusia emas.

Kisah Mariam Revert pernah tular sebelum ini dan perjalanan kehidupannya sebagai seorang Muslim dapat diperhatikan menerusi akuan Instagramnya iaitu Mariam_Revert.

 

Gemar dengar laungan azan

Dalam perkongsian yang terbaru mengenainya, pengendali akaun Instagramnya memaklumkan bahawa Mariam amat gemar datang ke masjid dan mendengar laungan azan.

Suka hadiri solat berjemaah

Dia juga gemar menghadiri solat secara berjemaah di masjid walaupun berada di usia emas. Walaupun perkongsian di Instagram tersebut lebih kepada menguar-uarkan kempen dalam persatuan yang membimbingnya, namun tetap dapat kita lihat perjalanan kehidupan Mariam selepas memeluk Islam.

 

Perkongsian tersebut turut membolehkan kita melihat gambar terbaru wanita itu yang lengkap berhijab serta kehidupannya yang sedang mendalami Islam lebih-lebih lagi di bulan Ramadan.

Sumber : Mariam_revert

cara mohon tidak bertanggungjawab terhadap komentar yang diutarakan melalui laman sosial ini. Ia pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri.

Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya.

Terima Kasih Selamat Beramal.

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Cara Mohon.

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*