Nasib Ong Kim Swee Menurut Peminat


Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/beraniba/caramohon.com/wp-content/themes/mh-magazine-lite/includes/mh-custom-functions.php on line 144

Notice: Trying to get property 'post_title' of non-object in /home/beraniba/caramohon.com/wp-content/themes/mh-magazine-lite/includes/mh-custom-functions.php on line 144

Selepas berakhirnya perlawanan Malaysia dan China U22 semalam maka sudah pasti peminat bola sepak tanah air pasti akan mengeluarkan komen dan pendapat mereka sendiri di media social. Jadi sebelum tu bagi korang yang masih belum tahu Malaysia tidak layak kepusingan berikutnya atas perbezaan jaringan gol.

Malaysia berada dikedudukan kelima dari semua pasukan yang berada di tempat kedua dalam kumpulan. Oleh itu Malaysia tidak layak ke kejohanan sebenar di Thailand disebabkan perbezaan jaringan gol.

Nasib Ong Kim Swee Menurut Peminat

Jadi apabila aku tengok kat media social ramai yang berpendapat Ong Kim Swee berjaya sebenarnya dalam mengurus pasukan harimau muda ini. Rata-rata mengatakan Ong Kim Swee hanya tidak bernasib baik sahaja dalam kelayakkan kali ini.

Selain itu ada juga yang memberi track record Ong Kim Swee semasa menjadi jurulatih Harimau Muda yang dikatakan masih lagi boleh digunakan dan dikekalkan menjadi jurulatih. Antara pencapaian terbaik Ong Kim Swee adalah seperti seri bersama Australia, Seri dengan China dan beberapa kemenangan dengan pasukan yang mempunyai ranking yang lebih baik.

Ong Kim Swee Diminta Letak Jawatan

Selain daripada memuji jurulatih tersebut ada juga yang berkata bahawa Ong Kim Swee patut bertanggungjawab atas kekalahan Malaysia dan hendaklah meletakkan jawatannya sebagai jurulatih harimau muda.

Mereka meminta agar persatuan bolasepak Malaysia untuk menukar jurulatih lain agar satu pembaharuan dapat dibuat. Mereka juga sedikit terkilan apabila sifat “pilih kasih” masih lagi diamalkan oleh jurulatih tempatan yang mana dalam skuad utama negara ada pemain yang 0 minutes dalam liga.

Nasib Ong Kim Swee Menurut Peminat
Source: https://www.thestar.com.my

Tiada tempat dalam kesebelasan utama Liga tetapi masih dibawa untuk menyertai pasukan Negara yang memerlukan pemain yang sepatutnya berkualiti. Sifat ini wajib dihapuskan kata peminat bolasepak Malaysia.

Mengulas mengenai perlawanan semalam, rata-ratanya berkata perlawanan itu sangat dramatik tapi ada beberapa pemain sepatutnya dimasukkan lebih awal tetapi jurulatih tidak berbuat demikian kerana terlalu percaya dengan skuad utama pada hari sedangkan ada diantara pemain sudah nampak tersangat keletihan.

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*