Nak khatam lagi tahun ini, Nora Danish panggil ustazah pant4u bacaan al Qur4n

Tak sampai sehari lagi umat Islam bakal memasvki bulan Ramadan. Sudah t3ntu r4mai yang telah bersedia untuk menyambut bulan mulia ini dengan memperbanyakkan amal ibadah disamping menunaikan puasa sepanjang hari.

Hal ini tidak ketinggalan golongan artis apabila ada diantara mereka memilih untuk berehat sepanjang Ramadan dengan memilih memperbanyakkan beramal.

Perkara tersebut juga dilakukan oleh pelakon cantik, Nora Danish yang berhasrat untuk khatam Al Qvran sekali lagi selepas berjaya melakukannya pada tahun lalu.

Mas4 dek4tkan diri dengan Allah

Menerusi Mstar, Nora mem4klumkan bahawa bulan Ramadan merupakan waktunya untuk memperbanyakkan ibadah memandangkan dia mempunyai lebih waktu lapang.

Bagi saya,macam mana buruk pun kita, Ramadan adalah masa untuk kita dekatkan diri dengan Allah.”
Masa bulan Ramadan inilah yang kami selebriti ada, selalu kami sibuk dengan kerja masing-masing.”
Tahun lepas, saya berjaya khatam Al-Quran buat kali pertama dalam seumur hidup dan tahun ini saya berazam dapat ulang lagi benda sama untuk tahun ini.” Katanya.

Tahun ni ada ustazah yang pantau

Dalam pada itu, Nora turut menyatakan tahun ini dia akan memanggil ustazah untuk sama-sama memantau bacaannya agar apa yang dibaca betul dan jelas.

Kalau tahun lalu saya khatam Al-Qur4n dengan berpandukan digital pen, kali ini saya akan panggil ustazah untuk pant4u bacaan agar apa yang saya baca itu betul dan jelas.”

Saya sentiasa berdoa agar Allah bukakan hati saya untuk habiskan bacaan Al-Quran dan itu yang saya menangis bila dapat capai perkara itu tahun lalu.”

Suami pun menangis sebab dia tahu saya bersungguh-sungguh nak khatam Al-Quran tapi tidaklah sampai saya abaikan keluarga.” tambahnya lagi.

Tahun lalu, pelakon drama Mak Cun ini telah berkongsi khabar gembira untuk dirinya apabila berjaya khatam Al Qur4n pertama kali dalam seumur hidup.

Hal tersebut membuatkan para peminat tumpang gembira apabila melihat Nora begitu sebak ketika selesai membaca alQur4n setelah sebulan bersungguh-sungguh menghabiskannya di bulan Ramadan.

Sumber: Mstar Juliana Johar

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*