Pervb4han ag4k dr4stik, t4k k1sah ditvdvh h1jrah ikvt ikvtan -N4bil Ahm4d

Perubahan yang dibuat oleh Nabil Ahmad dalam kehidupan sehariannya sememangnya memberi c0ntoh yang baik buat semua, khususnya para peminat pengacara tersebut.

Nabil mengakui sedang belajar mendekatkan diri kepada Allah dan perubahan itu juga dapat dilihat apabila isterinya, Zira Ayob turut sama telah berh1jab.

Akui perubahan memang drastik

Namun begitu, di sebalik usaha murninya dalam memp3rbaiki diri, Nabil mengakui ada cak4p cak4p belak4ng yang cuba menudvhnya dengan tanggapan kvrang enak.

H4l ini disuarakan Nabil menerusi perkongsian kepada HibGlam Kosm0 kerana meny3dari

perubahan yang ditunjukkan agak drastik.

Saya sendiri pun tidak sangka sebenarnya. Apa yang boleh dikatakan, saya lebih tenang dengan apa jua yang saya lakukan ketika ini.
Saya buat untuk diri sendiri sahaja. Terpulang kepada mana-mana pihak untuk terima atau sebaliknya. Hidayah Allah milik semua, tuturnya.

Tergerak hati sendiri

Selain daripada itu, pengacara program Melet0p ini juga memaklumkan perubahan yang terjadi merupakan atas kehendak dirinya sendiri tanpa ada sebarang paks44n daripada mana-mana pihak.

Saya sendiri tergerak hati mahu memperbaiki dan mendisplinkan diri. Niat saya hanya satu, mahu mendalami ilmu agama sebanyak yang mungkin.”

Kadangkala saya sendiri pun terfikir kenapa baharu sekarang dan pada usia begini saya nekad untuk berubah dan mendekatkan diri dengan ag4ma. Kenapa tidak dahulu lagi, uj4rnya.

Tegvrlah jika saya tersilap langkah

Dalam pada itu, Nabil juga tidak gvsar andai ditudvh penghijrahan yang dilakukan sekadar h4ngat-h4ngat tahi ayam kerana mempunyai orang disekeliling yang sentiasa menegurnya.

Saya ada keluarga, kawan-kawan dan orang sekeliling yang akan menegur ke arah kebaikan dan memperbetulkan saya sekiranya melakukan kesal4han.

Dalam apa juga yang dilakukan sebenarnya tiada percaturan. Saya cuma ingin berubah dan memperbaiki diri ke arah yang lebih baik.

Justeru, tegurlah jika saya tersilap langkah. Saya hanya manusia biasa yang tidak lari daripada melakukan kesil4pan, ujarnya.

Tetap berkarya selagi diterima

Nabil juga memberitahu belum berfikir untuk mengakhiri kerjaya dalam bidang hiburan kerana meras4kan platform ini antara wadah p4ling senang untuk menyebarkan kebaikkan.

Saya akan terus berkarya dan berkongsi bakat selagi diterima. Pada masa sama, saya mahu mencari reda Allah.

Masakan saya mahu berhenti begitu saja. Lagipun pada saya, bidang hiburan juga merupakan antara platform dan medan terbaik untuk menyalur dan berkongsi ilmu berkaitan agama.

Tiada apa yang saya mahukan. Cukup hidup diberkati dan memiliki masa depan yang cerah sebagai manusia beragama Islam. Insya-Allah, katanya.

Jadi, dia meng4kvi tiada apa yang dikejar sekarang kerana cukuplah sekadar hidup diberkati dan mempunyai masa depan yang cerah sebagai manusia beragama Islam.

Sumber: H1bGlam Kosm0 (Sairul Zamri Misrani)

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*