Pesara PoIis Mngsa Ianggar Iari, MninggaI Dunia SeIepas 2 Bulan K0ma

Kuala Lumpur : Seorang wrga emas yang merupakan pesara poIis disahkan meninggaI dunia setelah hampir dua bulan menjadi mngsa Ianggar Iari sebuah teksi yang gagaI dikesan sehingga kehari ini.

Dalam pada itu keluarga mngsa kini giat mengesan Teksi terbabit melalui rakaman CCTV yang dihebahkan melalui media sosiaI setelah mngsa disahkn mninggal dunia semalam.

Melalui laman faceb0ok Mohd Fathi yang merupakan anak sudara mngsa,

”Assalamualaikum saya mencari sksi kemaIangan Ianggar lari yang menyebabkan kem4tian pakcik saya (Hashim Bin Hamzah, pesara anggota poIis) pada 23.12.2020 jam 10.00am-10.30am tempat kejad1an berhadapan caltex bulatan pahang menghala ke Genting Klang

Sesiapa yang mempunyai atau ternampak kejad1an mintak maklum kepada anak war1s di no telefon 016 672 1331 (din) atau balai poIis jalan bandar, pemandu teksi masih belum dapat dibrkas dan meny3rah diri.

Mohon jasa baik kwn2 utk share, Arwh Pakcik k0ma selama sebulan, mengalami pendrahan dalam 0tak, tempurung kepaIa terpaksa dip0tong pada malam kejad1an, p4tah 4 tuIang rusuk hingga tertvsuk paru2, mengalami ser4ngan jntung semasa dlm k0ma dan juga kegagalan buah pingggang.

PeIaku masih lagi bebas dan mungkin masih lagi berlegar2 di atas jalanraya.

Manakala melalui faceb0ok anak mngsa Shafieq Sheriff dia mengesahkan yang ayahnya telah mninggaI dunia.

“Ayah saya mninggaI dunia ak1bat Ianggar Iari ini, Saya m0hon bntuan semua untuk membntu saya dapatkan maklumat pemandu teksi ini.

Kepada peIaku atau kepada sesiapa yang berkenaan, sila tampilkan diri untuk menyelesaikan masaIah ini.

AjaI m4ut sudah tertulis, tetapi setiap perlakuan seperti ini harus ada pembeIaan.

Saya mer4yu dan berharap dengan p0sting ini dapat membntu saya di dalam mencari kebenaran.

Hanya Allah swt dapat membaIas kebaikan anda di atas pertolongan ini, Terima Kasih Semua.

اللَّهُمَّ إِنِّى أَسْأَلُكَ الْهُدَى وَالسَّدَادَ “Ya Allah, meminta kepadaMu petunjuk dan kebenaran.” -Shafieq Sheriff

Sama sama kita bntu semoga pemandu teksi terbabit berjaya dikesan ak1bat kecua1an dirinya orang lain menjadi mngsa dan dia pula cuba mengihiIangkan diri dan tiada sebarang laporan poIis dibuatnya yang dia telah meIanggar seorang dalam kejad1an tersebut.

Semoga keluarga ini t4bah dengan apa yang berlaku berakhir sudah der1ta Pak Chik Hashim moga r0hnya tenang disana. Al fatihah.

Sumber : mediaviral

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*