Mningg4I Ktika Solat Isyak Bjemaah, Abg Yusri Sntiasa Taati lbu,Jaga Solat

KUALA SELANGOR – “Selain amat mentaati ibunya, arwh sentiasa menjaga solat dan menyayangi kucing peliharaannya,” kata Safaridah Mat Jonet, 52.

Demikian kata isteri kepada seorang pes.ara Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Yusri Taib, 52, yang mninggaI dunia ketika solat Isyak berjemaah di Masjid An-Nur Saujana Utama, dekat sini, malam tadi.

Menurut Safaridah, ketika kejadian dia tldak mengikut rutin arwh untuk solat berjemaah kerana agak ku.rang sihat.

“Namun, kira-kira jam 9.30 malam, saya berasa tldak sedap hati kerana melihat beberapa jemaah masjid di luar rumah dan memaklumkan kemat1an arwh.

“Saya kemudian berge.gas ke masjid itu dan redha dengan pemerg1an suami di rumah Allah ketika bulan Ramadan,” katanya ketika ditemui di kediamannya di Saujana Perdana di sini, hari ini.

Jelas Safaridah, arwh tidak menunjukkan sebarang perubahan ketara namun berhasrat mahu menyeIesaikan penguba.hsuaian rumah terutama dapur.

“Sebelum kejadian, arwh turut sempat membeli makanan 11 kucing peliharaan yang amat disayanginya.

“Selain menjaga solat dan sentiasa berjemaah, dia sentiasa taat kepada ibunya di Alor Gajah dengan sentiasa menghubungi pada setiap minggu,” katanya.

Tambah beliau, arwh juga amat menyayangi semua anaknya yang berusia 17 hingga 24 tahun dan tidak pernah mema.rahi atau memukuI biarpun seorang angg.ota tentera.

Sumber: KOSMO! ONLINE. via https://dbongkar.com/

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*