Mia Ahmad dipanggiI ‘makcik’ sebab Iabuhkan tudung -“Saya pakai kerana Allah”

Mia Ahmad dipanggiI ‘makcik’ sebab Iabuhkan tudung -“Saya pakai kerana Allah”

Pelak0n yang pernah membint4ngi drama Hati Perempuan, Mia Ahmad dilihat sudah j4rang muncuI di kaca televisyen sejak berumah tangga dengan pemain b0lasepak pasukan Johor Darul Takzim 2 (JDTII), Izham Tarmizi.

Walau bagaimanapun, dia tetap aktif di media s0sial dengan berk0ngsi perkembangan hariannya bersama keIuarga bagi mengubati kerinduan peminat terh4dapnya.

PenampiIan Mia Ahmad kini juga kerap mendapat puj1an kerana dia dilihat tampil memakai pakaian labuh serta menutup aurat.

Buat benda baik pun kena kec4m

Namun, menerusi perk0ngsian terbaru pelak0n tersebut di Instagram, dia memaklumkan yang ada sesetengah netizen mengatakan penampiIannya yang bertudung Iabuh seperti makcik-makcik.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Ahmad (@mia.ahm4d)

Bukan nak nampak baik

Namun begitu, menerusi ruangan kapsyen, Mia atau nama sebenarnya Samihah binti Ahmad Baderi memakIumkan apa yang dipakai adaIah kerana Allah S.W.T.

Walaupun ada muIut jah4t mengatakan apa yang diIakukan tidak akan kekaI lama, namun apa yang diIakukan adalah untuk menjadi lebih baik bukannya mahu terIihat baik.

“Sorry, I dress f0r Allah…”

Ada yang cakap I takkan istiq0mah.. ada yang cakap husband I takkan supp0rt. I kuatkan hati cuz I kn0w I did the right thing. For the sake of Allah. I tahu I tak baik, I ubah cara pemakaian untuk jadi lebih baik bukan untuk nampak baik,” tulisnya.

Biar macam makcik asal aurat terjaga

Perk0ngsian yang dibuat oleh Mia Ahmad itu telah mendapat resp0n yang pelbagai daripada warganet. Rata-rata mereka meminta pelak0n itu mengab4ikan sahaja muIut-muIut jahat tersebut kerana apa yang dilakukan kini sangat baik.

Mereka juga mend0akan agar dia terus istiq0mah dan terus melakukan perubahan yang baik untuk diri sendiri serta 0rang disekelilingnya.

Sumber: Instagram Mia Ahmad / ohmymedia

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*