Menang1s Hasil Checkup Dokt0r Minta Rah1m Di Buang, R4ncang 1VF Lepas 8 Tahun

Lumrah bagi sesebuah rumah tangga bila di tanya mengenai anak oleh orang ramai. Namun begitu bagi sesetengah orang isu mengenai anak sangat sensitif terutamanya bagi pasangan yang telah berusaha mencuba pelbagai cara untuk mendapatkan zuriat sendiri.

8 tahun berkhawin akhirnya nak buat IVF… Tapi sebelum tu kena check dulu layak atau tak

Setelah hampir 8 tahun berkhawin, seorang wanita yang di kenali sebagai Novyandi memmbuat keputusan untuk melakukan rawatan yang menggunakan kaedah In Vitro Fertilisation atau IVF. Namun, apa yang mengejutkan apabila keputusan pemeriksaan kesihatan membuatkan harapan wanita itu punah begitu saja.

2 Bulan lalu masa nak tengok hasil test… Masih bingung, berharap apa yang di lihat itu salah

Bukan sahaja harapan untuk melakukan IVF punah, wanita itu juga perlu membuat rawatan hysterectomy iaitu proses pembuangan rahim. Oleh kerana terkejut dengan berita itu, wanita tersebuat membaca berkali-kali surat sehinggalah air matanya mengalir di samping suami tercinta. Dia juga menyatakan bahawa dia selalu mengalami sengugut teruk sejak dari waktu sekolah lagi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novyandi (@novyandi)

Semoga terus bersemangat dan jangan putus cari ikhtiar… Insyaallah semua mimpi tu jadi kenyataan

Melihat ke ruangan komen, ramai netizen yang turut bersimpati dengan nasib wanita tersebut. Walaupun begitu, ramai juga yang mendoakan wanita tersebut untuk di permudahkan urusan dan kuat dalam menghadapi dugaan tersebut.

Sumber: Kisah Dunia

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*