Ewan tlnggalkan isteri dan seorang anak masih kecil, Mavt ketika cari rezeki

ALOR GAJAH – Seorang pemandu lori membawa bungkusan syarikat kurier rentung selepas kenderaan dipandunya merempuh sebuah lori tangki cecair nitrogen dan terbakar di Kilometer 221.7 Lebuh Raya Utara Selatan (PLUS) arah selatan, pagi tadi.

Dalam kejadian kira-kira pukul 5.30 pagi itu, mangsa, Mohamad Syazwan Mohd. Romli, 29, ditemukan r3ntung di tempat duduk dipercayai akibat tersepit.

Pemandu lori tangki itu yang dikenali sebagai Kamarulzaman, 43, berkata, ketika kejadian, dia mendengar mangsa menjerit meminta tolong dan beberapa pemandu lori lain yang turut berhenti cuba membantu mengeluarkannya, namun gag4l.

“Selepas kejadian berlaku, beberapa pemandu lori lain berhenti untuk memberi bantuan dan kami mendengar m4ngsa menjerit meminta tolong, namun kami dapati bahagian pemandu remuk tervk.

“Beberapa pemandu lain tetap berusaha cuba mengopak pintu pemandu tetapi tidak berhasil, api pula merebak dengan sangat cepat dan akhirnya kami terpaksa menunggu bantuan pasukan bomba tiba,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian.

Jelasnya, sebelum kejadian, dia telah memberhentikan lori tangki dipandu di lorong paling kiri selepas mengalami kerosakan gara-gara melanggar sebuah treler membawa muatan bijih besi kira-kira pukul 4 pagi.

“Saya telah meletakkan kon dan berdiri di belakang lori tangki bagi memberi isyarat kepada kenderaan lain, namun lori kurier itu tidak mengelak dan terus merempuh lori tangki. Saya bagaimanapun sempat melompat ke bahagian bahu lebuh raya,” ujarnya.

May4t dihantar ke H0spital Alor Gajah untuk proses bedah siasat dan kes disiasat mengikut S3ksyen 41 (1) Akt4 Pengangkutan Jalan 1987.

Sumber : UTUSAN ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*