Masya Allah, parut jahitan di kepala Allahyarham membentuk kalimah الله…

Pengurusan jen4zah m4ngsa kem4langan jalan raya ini sungguh menakjubkan… Dikatakan Allahyarham Mohd Radzi Bin Mat Isa 53 tahun men1nggal dunia selepas motosikal yang ditunggang mel4nggar pembahagi jalan..

Arw4h yang masih bujang dan berasal dari Taiping Perak men1nggal dunia ditempat kejadian… Kami dihubungi oleh saudara terdekat arw4h yang meminta bantuan pengurusan jen4zah… 4 orang rakan sukarelawan digerakkan ke bilik forensik Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang untuk menuntut jenazah tersebut…

Jen4zah telah disempurnakan oleh unit bilal muslimin dan disolatkan terus dibilik wakaf jannatul firdaus. Alhamdulillah jenazah selamat dikebumikan ditanah perkub0ran Islam Selat Klang selepas waktu isyak malam ini.

Dimaklumkan arw4h mempunyai seorang kakak kandung yang menetap di Taiping. Si kakak menerima berita kem4tian adik lelakinya itu dari seorang pegawai p0lis yang menghubunginya. Lalu si telah menghubungi saudaranya yang tinggal Telok Panglima Garang Banting untuk membantu menguruskan jen4zah adiknya itu.

Allah memperlihatkan kebesarannya pada jasad Allahyarham…

Dikatakan si kakak sudah beberapa tahun tidak berjumpa dengan arw4h… Malah saudara terdekat yang menghubungi kami juga memberitahu sudah hampir 5 tahun tidak berjumpa dengan arw4h.. Perjalanan tentang hidup arw4h juga tidak diketahui sejak beberapa tahun kebelakangan ini oleh si kakak dan saudara terdekatnya.

Mereka hanya dapat berjumpa semula setelah arw4h men1nggal dunia. Ada kisah yang hendak dikongsikan sewaktu jen4zah diuruskan di bilik wakaf tadi. Ketika jen4zah sedang dikafankan seorang rakan terlihat bentuk kalimah Allah di bahagian kesan jahitan kepala arw4h.

Kesan jahitan kerana kecederaan itu bersambung diantara rambut arw4h. Jelas bentuk kalimah Allah dapat dilihat oleh semua yang menguruskan jen4zah arwah tadi. Allahuakbar.. Rezeki kami kerana diberi peluang melihat kebesaran Yang Maha Berkuasa.

Rahsia amalan Allahyarham ada pada beg miliknya…

Saya sekadar berkongsi… Dan tidak salah rasanya perkongsian tentang kalimah Allah yang terlihat dikepala arw4h saya cerita kepada umum. Mengaibkan arw4h jauh sekali. Cumanya apa yang berlaku boleh kita ambil untuk dijadikan panduan.

Kita tidak tahu apa amalan arw4h ketika hidupnya. Yang pasti saudara arw4h ada menerima sebuah beg milik si m4ti dari pihak hospital. Beg tersebut dipakai oleh arw4h sewaktu terlibat dengan kem4langan. Di dalam beg tersebut ade sepasang baju dan sebuah kitab Al-Quran.

Masha Allah… Kitab suci Al-Quran dibawa oleh arwah kemana mana..
Kenapa dan mengapa Al-Quran itu ada bersama arw4h..
Hanya Allah lebih Mengetahui

Kredit; Mr Wan Cai Official

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*