Mas Idayu dan Ziana Zain tak merungvt tunai solat, Terp4ksa cuci mekap berkali2,

Ramai yang menganggap bekerja dalam dunia hiburan merupakan satu kerjaya yang mudah. Hakikatnya, para selebriti terp4ksa mengorbankan masa mereka .

Kadangkala, ada yang terk3jar-k3jar p3rgi ke pelbagai lokasi untuk mematuhi jadual sh00ting.

Namun sesibuk mana pun seseorang, sebagai umat Islam itu bukanlah alasan untuk meninggalkan ibadah wajib yang dituntut agama.

Begitulah seperti kisah dua selebriti terkenal ini.

Apa istimewanya tentang mereka berdua ni?

Siapa sahaja yang tidak mengenali penyanyi legend Mas Idayu dan Ziana Zain kan? Baru-baru ini mereka digandingkan bersama dalam satu drama berjudul Kampung Kol3sterol.

Kalau nak tahu, sejak awal membabitkan diri dalam penggambaran drama berkenaan, Mas Idayu dan Ziana Zain tak pernah tinggal solat walaupun sibvk bekerja di set.

Kisah itu dikongsi oleh seorang wanita bernama Norlie Tamam Idris di aplikasi T1kT0k.

Tak tinggal solat walau perlu cuci makeup berkali2

Menerusi video pendek itu, kelihatan Mas Idayu dan Ziana Zain sedang menyanyi dan menari sewaktu melakonkan watak masing-masing.

Namun sebaik sahaja masuk waktu solat, mereka dilihat memakai telekung dan sedang solat bersama-sama.

Walaupun terpaksa menanggalkan ‘makeup’ berkali-kali, difahamkan lagi mereka s3dikit pun tidak mervngut dan menunaikan ibadah wajib itu.

@norlie.tamam.idrisbgsnya team #kampungkolestrol ni..setiap waktu solat semua artis d benarkan cuci makeup & solat..makeup artis x merungut nk makeup semula berkali kali

♬ Selawat – Dato’ Sri Siti Nurhaliza

Dalam pada itu, Norlie turut memuji sikap dan kerjasama semua pihak yang terlibat dalam penggambaran itu apabila membenarkan kru produksi mencuci makeup setiap kali masuk waktu solat.

Walaupun sibuk, korban masa untuk sujud

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata netizen kagum melihat sikap kedua-dua penyanyi terkenal terb4bit. Lebih-lebih lagi apabila ramai yang sering pandang serong terhadap para selebriti terutamanya dalam bab agama.

Sumber: T1kT0k norlie.tamam.idris

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*