Mangsa Proton Wira Kongsi Situasi Yang Berlaku Semasa Kemalangan Dengan Toyota Yaris

Pada petang semalam tular satu rakaman video dashcam menunjukkan sebuah Proton Wira dilanggar oleh sebuah Toyota Yaris. Insiden tersebut telah menyebabkan bahagian kanan hadapan kereta Proton Wira tersebut hancur teruk.

Lebih merisaukan lagi apabila di dalam kereta tersebut ada seorang penumpang wanita yang sedang mengandung.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VOCKET Car Club (@vocketcarclub)

Mangsa wanita yang terlibat dalam kemalangan semalam telah berkongsi pengalamannya bersama The Vocket. Menurutnya, semasa kejadian berlaku dia dan suaminya dalam perjalanan pulang dari Hospital Kuala Lumpur setelah selesai membuat pemeriksaan bayi dalam kandungan yang sudah berusia 7 bulan.

Secara tiba-tiba ada kereta Toyota Yaris dipandu dengan laju dari arah bertentangan sehingga masuk ke dalam laluan pasangan suami isteri ini lalu menyebabkan kedua-dua merempuh antara satu sama lain.

Impak pelanggaran tersebut telah mengakibatkan pemandu Proton Wira mengalami kecederaan di kepala dan kemungkinan kakinya retak, manakala mangsa wanita mendapat dua jahitan di bahagian kepala.

Tambah mangsa wanita itu lagi, dia perlu membuat pemeriksaan dengan doktor pakar untuk memeriksa kandungan mereka kerana takut uri tercabut akibat hentaman yang dahsyat semasa kemalangan tersebut berlaku.

Mangsa wanita itu turut berpesan walaupun ketika waktu kejadian mereka memandu pada kadar yang sepatutnya, namun masih ada segelintir pemandu yang mengabaikan keselamatan diri sendiri sehingga menyusahkan pengguna jalan raya lain.

Sama-sama kita mendoakan semoga pasangan suami isteri ini cepat sembuh seperti sedia kala dan kandungan bayi mereka dalam keadaan baik-baik sahaja.

Sumber : thevocket

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*