Makcik Cleaner diberhentikan kerja tapi bertuah dapat rantai emas dari staf pejabat

Walaupun seseorang itu bekerja sebagai cleaner, mereka masih manusia biasa yang membanting tulang empat kerat dalam mencari rezeki yang halal walaupun sering dipandang rendah oleh sesetengah masyarakat.

Bagaimanapun, seperti perkongsian seorang lelaki di laman Twitter dikenali sebagai Izwan Sajjer, menceritakan cara dia dan rakan sekerja yang lain ‘menyantuni’ cleaner yang pernah berkhidmat di syarikatnya. Bahkan, stigma negat1f terhadap golongan ini sama sekali tidak dipraktikkan, malahan mereka sangat menghormati pekerja itu.

Menerusi thread ringkas itu, lelaki ini menjelaskan cleaner yang dikenali sebagai Kak Jati, merupakan seorang pekerja yang sangat rajin dan disenangi oleh pekerja-pekerja di situ. Walau bagaimanapun, atas sebab syarikatnya terpaksa berpindah ke ibu kota Kuala Lumpur, pekerja itu terpaksa diberhent1kan.

Walaupun berat hati untuk melepaskannya, pekerja-pekerja di situ mengambil inisiatif dengan menghadiahkan seutas gelang emas kepada wanita itu. Difahamkan, wanita tersebut telah diserahkan kembali kepada agensinya semula sebelum dipindahkan ke tempat lain. Menerusi foto yang dikongsi, dapat dilihat reaksi gembira Kak Jati menerima hadiah tersebut.

Sumber : Oh Bulan

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*