‘Maafkan Ummi Sayang..’ Anak Dijmput Ilahi Depan Ibu Kerana DigiIis Treler Muatan BaIak.

BENTONG – Seorang kanak-kanak m.aut dalam keadaan menger1kan apabila digiIis sebuah treler membawa muatan kayu baIak di Kilometer 1 Jalan Bentong-Karak di sini hari ini.

Ketua Jabatan S.iasatan dan Penguatkuasaan Trafik Pahang Superintendan Kamarulzaman Jusoh berkata, k.ejadian kira-kira jam 1.30 tengah hari itu berlaku ketika mngsa, Muhamad Afiq Nazmi Abdullah,10, sedang membonceng motosikal yang ditunggang ibunya dari bandar Bentung ke Benus di sini.

“Apabila sampai di tempat kjadian motosikal berkenaan hiIang kawaIan lalu terlnggar belakang sebuah kereta jenis Toyota Alphard menyebabkan penunggang dan pembonceng motosikal tercmpak ke lorong kiri.

“Dalam masa yang sama datang sebuah treler dari arah belakang tldak sempat membrek lalu terlnggar pembonceng motosikal,”katanya di sini hari ini.

Katanya, akibat k.ejadian menyebabkan pembonceng motosikal mninggal dunia di tempat kjadian manakala penunggang motosikal Iuka di bahagian tngan dan kaki.

Lebih memiIukan Iuahan dari ibu arwh adik afiq sungguh merntun hati ramai.

Menurutnya, mngsa yang m.aut dibawa ke Hspital Bentong untuk be.dah s.iasat dan mngsa yang cede.ra dirwat di hspital sama.

Sementara itu katanya, ke.s itu dis.iasat mengikut Sksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan smiasatan giat dilakukan.

Katanya berdasarkan s.iasatan awal mendapati lokasi kjadian adalah jalan lurus dua lorong sehala dan semasa kjadian cuaca adalah baik.

Salam tkziah. Damailah di alam sana wahai anak syurga.Al Fatihah.

Sumber: K! ONLINE

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*