Ramadan Terakhlr Naera, Ditemukan I3mas Dlm Iongkang, Lps Ni Dh Tak Dpat Bermain Bersama Lg

ALOR SETAR – Seorang kanak-kanak perempuan berumur tiga tahun ditemukan Iemas selepas tergeIincir ke dalam l0ngkang berhampiran rumahnya di Felda Gunong Bongsu sebelum dihnyutkan ke dalam Sungai Dlngin dekat Kulim, malam Isnin.

Ketua PoIis Daerah Kulim, Superintendan Azhar Hashim berkata, dalam k.ejadian kira-kira jam 7 malam itu, mngsa, Naera Dellisha Muhammad Nazri, sedang bermain bersama-sama beberapa kanak-kanak lain sebelum terjtuh ke dalam l0ngkang berkenaan.

“Abang mngsa, Muhammad Thaqif yang berumur lapan tahun telah pulang ke rumah dan memaklumkan mengenai k.ejadian kepada bapanya, Muhammad Nazri Abu Saman, 36, bahawa adiknya telah jtuh ke dalam Iongkang ketika bermain semasa hujan lebat.

“Bapa mngsa serta beberapa ahli keluarga yang lain telah keluar mencari mngsa. Mngsa yang jtuh ke dalam Iongkang telah dibawa arus deras ke Iongkang besar sebelum dihnyutkan terus ke dalam Sungai Dingin,” katanya dalam kenyataan di sini pada Selasa.

Azhar berkata, myat mngsa telah dijumpai oleh orang awam pada jam 8 malam kira-kira tiga kilometer dari tempat dia dilap0rkan tergeIincir sebelum dibawa ke Hspital Kulim untuk b.edah s.iasat.

Sementara itu, Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung k.ejadian pada 7.24 malam sebelum tiba pada 7.57 malam.

“0perasi disertai lapan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Kulim Hi- Tech dengan sebuah jentera serta sebuah kenderaan utiliti. Anggota telah melakukan pencarian di permukaan air sungai dan myat mngsa diserahkan kepada pihak poIis,” katanya.

Video:

Salam tkziah, syurga tempatmu sayang.semoga ibu dan ayahnya kuat dan tabah, Al Fatihah.

Sumber:Bernama

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*