Paling awal tunai solat, curi masa baca Quran,Lisa Surihani dedah sikap Pak Nil waktu shooting

Baru-baru ini, pelakon jelita Datin Lisa Surihani ada mendedahkan tentang perangai sebenar pengacara terkenal, Datuk Aznil Haji Nawawi sewaktu mereka sedang menjalani penggambaran bersama dalam sebuah drama bakal ditayangkan di Astro.

Menurut Lisa, Aznil sentiasa menjadi yang terawal menunaikan solat dan akan cuba mencuri masa untuk baca al-Quran. Ujarnya lagi, dia sudah memerhatikan tindakan insan yang mesra disapa Pak Nil itu sejak beberapa minggu lalu.

Perkara tersebut dikongsikan oleh Lisa menerusi laman Instagram miliknya di mana dia meluahkan rasa terinspirasi bila mengetahui rutin harian Pak Nil.

“Datuk aznilnawawihm adalah salah seorang pelakon dalam produksi drama bersiri yurekafilms untuk Astro, dan beberapa minggu lalu, saya telah perhatikan tingkahlakunya.

“Dia selalu jadi orang terawal tunaikan solat fardhu dan setiap hari dia akan mencari masa untuk baca al-Quran sewaktu Asar. Memerhatikannya memberi saya inspirasi,” tulis Lisa.

Sementara itu, isteri kepada pelakon Datuk Yusry Abdul Halim itu turut memaklumkan dia juga sempat bersembang dengan lebih mendalam bersama Pak Nil mengenai perjalanan hijrahnya.

Perkongsian yang sangat bermanfaat

Menjengah ke ruangan komen, ramai netizen turut terinspirasi dengan perkongsian Lisa selain meluahkan rasa kagum melihat sikap Pak Nil.

Pak Nil sangat rendah diri

Sumber: Instagram Lisa Surihani

 

 

Artikal Popular :

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*